Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Filip Landqvist

Inbrottstjuv på Hammerö togs på bar gärning

Polis ryckte ut till Hammerö på lördagsmorgonen. Dels på grund av ett misstänkt inbrott och dels på grund av ett åldringsbrott, enligt polisens presstalesperson.
– En äldre person har haft påhälsning och vi har en gripen, säger Suzanne Redenfors, förundersökningsledare som varit på plats.

ANNONS
|

Enligt polisens presstalesperson har två brott ägt rum i Hammarö på lördagen, i området kring Gullregnskolan. Det ena var ett bostadsinbrott där en boende slog larm, en misstänkt gärningsperson kunde gripas.

Det var boende som larmat polisen om att någon brutit sig in i deras bostad. Polis på plats kunde snabbt gripa en misstänkt gärningsman. Misstänkt hade en skåpbil vid adressen som togs i beslag för teknisk undersökning”.

Åldringsbrott i samma område

I samma område ska också ett åldringsbrott ha ägt rum. En kvinna i 90-årsåldern kontaktade polisen om att en man som påstått sig komma från hemtjänsten hade trängt sig in i bostaden.

ANNONS

”När kvinnan bad mannen om legitimation kunde han inte uppvisa detta och då jagade kvinnan tillika målsägaren ut mannen ur lägenheten,” skriver polisens presstalesperson.

Gärningsmannen ska ha fått med sig en plånbok och en anmälan om stöld genom inbrott är upprättad av polis på plats.

En person gripen

Enligt polisens jourhavande förundersökningsledare i Kungsbacka har man gripit en gärningsperson, misstänkt för åldringsbrottet.

– Det är precis i sin linda och vi har inte skrivits anmälan ännu, men det är i nuläget ett åldringsbrott vi utreder, säger Suzanne Redenfors, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

– Men vi har en äldre person har haft påhälsning och vi har en gripen, säger Suzanne Redenfors.

Okänt vilket samband som finns

Det är i nuläget okänt om händelserna hänger ihop. Redenfors hänvisar till presstalespersonen för ytterligare information.

– Man kan nog inte i nuläget utesluta att det finns kopplingar i de båda fallen, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson.

ANNONS