Inbrott på Hede Fashion Outlet – krossat glas vid butik

På lördagsmorgonen larmades polisen till Hede Fashion Outlet med anledning av ett inbrott i butiken Sail Racing. I samband med händelsen krossades ett fönster och jackor låg på marken. Hur mycket tjuvarna plockat på sig är oklart.

ANNONS
|

Det var klockan 06.44 på lördagsmorgonen som polisen larmades av väktare till köpcentrumet. Väl på plats möttes man av krossat glas och jackor på marken.

Initialt berättade polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler att man inte visste vilken butik det rörde sig om. Men Kungsbacka-Postens reporter åkte ut till köpcentrumet och kunde konstatera att inbrottet skett på Sail Racing.

Hur mycket har gärningspersonerna stulit för?

– Det vet vi inte i nuläget. Butiken måste inventera först för att se hur mycket de blivit av med, sedan ska de återkomma till polisen, säger Hans-Jörgen Ostler.

Väktarna var snabbt framme

Polispatrullen på plats undersökte huruvida det fanns övervakningskameror och övrig bevisning som skulle kunna spåra tjuvarna. I nuläget finns det ingen misstänkt eller gripen.

ANNONS

Hur jobbar polisen vidare med det här?

– Vi har tagit upp en utredning om stöld genom inbrott och kommer kolla på de uppgifter vi har, säger Hans-Jörgen Ostler.

Kungsbacka-Posten har varit i kontakt med personalen i butiken, som berättar att de planerar att öppna butiken så fort inventeringen är klar och butiken är städad.

Enligt en städare ska larmet gått när rutan krossades, och väktarna var snabbt på plats.

LÄS MER:Så har Kungsmässan vuxit fram – från textilfabrik till köpcentrum

LÄS MER:Våg av butiksstölder i Kungsbacka – polisen utreder samband

LÄS MER:Ännu en butik slår igen i Kungsbacka: "Hede har försökt”

ANNONS