Anna-Leena Kuronen är verksamhetschef för Röda korset. I natt fick hon veta att några brutit sig in och förstört i lokalerna. Foto: Privat
Anna-Leena Kuronen är verksamhetschef för Röda korset. I natt fick hon veta att några brutit sig in och förstört i lokalerna. Foto: Privat Bild: -

Inbrott på Röda korset – igen: "Vi blev otroligt ledsna"

Under natten har några tagit sig in i Röda korsets lokaler i Kungsbacka. När verksamhetschefen Anna-Leena Kuronen kom dit möttes hon av glassplitter, förstörda larm och trasiga bokhyllor. – Det är helt obegripligt att man ger sig på oss, säger hon.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan tre, natten till onsdagen, som larmet gick i Röda korsets second hand-butik.

– De hade tagit sig in via ett fönster på övervåningen men vårt säkerhetsbolag var där så himla snabbt och ringde polisen som kom dit med hund och sökte, så de hann inte ens ta sig ner till undervåningen. Inget blev stulet, säger Anna-Leena Kuronen.

Däremot hann inbrottstjuvarna förstöra en hel del i lokalen.

– Ett fönster krossades så det låg glassplitter på golvet, sen har de sabbat en bokhylla som de försökt klättra på, rivit ner larmanordningar och förstört rörelsedetektorer till lamporna. Eftersom polisen var där så snabbt hann de inte få med sig något, jag hoppas verkligen att de har fått en varning och inte gör det igen.

ANNONS

Anna-Lena Kuronen berättar att de har utsatts flera gånger tidigare.

– Under detta året har vi inte haft några inbrott, men det var fyra inbrott förra året. Vi trodde att det var över så vi blev otroligt ledsna när detta hände, säger hon och fortsätter.

– Det är en sak med arbetsinsatsen men det värsta är nästan att prata med volontärerna som jobbar här och gör det med så mycket omtanke om andra. Jag förstår inte hur man kan förstöra för hjälpare, det gör man bara inte, säger hon.

Hon räknar med att det kan kosta många tusen kronor att återställa allt i lokalen.

Hur ska ni få ihop de pengarna?

– Jag vet faktiskt inte. Förra året när vi hade problem så kom det in helt fantastiska människor och gav oss bidrag, vi blev jättehjälpta av Kungsbackaborna. Vi kan inte göra något mer än att harva på och göra det vi alltid gör. Jag ska gå hem och sova nu och sen ska jag försöka boosta volontärerna i butiken och tala om hur fantastiska de är. Vi får peppa varandra och inte tappa gnistan, säger hon.

Elvira Linderot

redaktion@kungsbackaposten.se

ANNONS