IFK Fjärås på cup i Barcelona – tog hem seger och fick träffa Rolfö

När tjejerna från IFK Fjärås F06 vunnit Barcelona Cup fick de strax därefter en mycket positiv överraskning. Då hade tränaren fixat en träff med tidigare Fjäråsspelaren Fridolina Rolfö.
– Det var nog många som tyckte att det var overkligt, säger lagets tränare Andree Hoffmann.

ANNONS
LocationKungsbacka||

I fredags åkte IFK Fjärås F06 äntligen till Barcelona för att medverka i Barcelona Cup. Tanken var att laget redan skulle åkt i fjol, men när pandemin kom emellan sköts det upp med ett år.

– Detta är något vi sparat till i lagkassan sedan tjejerna var riktigt små. Så det var riktigt kul att nu få komma iväg, säger tränaren Andree Hoffmann.

Under föregående helg var det dags för laget att spela cupen. Efter en nervös första match gick det bättre för laget, och de kunde till slut resa pokalen efter att ha vunnit hela turneringen.

– Det var ”high life” för tjejerna efter. Och proppen ur lite med mycket känslor när de sett fram emot detta så länge, säger Andree Hoffmann.

ANNONS

LÄS MER:Här tränas nästa Fridolina Rolfö-stjärna – tillbaks på planen där allt började

Rolfö på plats vid Olympiastadion

Efter ett ha firat både cupvinst, att målvakterna fick pris för turneringens bästa målvakt och att spelaren Ebba bland annat vunnit skytteligan, var det dags att på måndagen bege sig in till Barcelona där de möttes av en rejäl överraskning utanför Olympiastadion.

– Det blev oväntat tyst när hon kom där, säger Andree Hoffmann och skrattar.

Där stod nämligen den tidigare Fjäråsspelaren och nuvarande FC Barcelona-stjärnan Fridolina Rolfö redo att spendera lite tid med tjejerna.

– Det var nog många som tyckte att det var overkligt. Så det blev många bilder som togs, mycket prat och hon svarade på frågor. Bland annat om gymnasiet, eftersom det snart är dags för tjejerna att välja det själva. Det var en väldigt häftig upplevelse.

LÄS MER:Casper från Fjärås ska leda Frölundas e-sportsatsning

Ett mejl ledde till träffen

Föreningen hade nämligen haft kontakt med Fridolina Rolfö redan innan resan till Spanien gick av stapeln.

– Jag skrev ihop ett mejl, och sedan hörde hon av sig och sa att hon jättegärna ville träffa oss. Så det var riktigt kul att hon tog sig tid för oss, det får man verkligen ge henne cred för, säger Andree Hoffmann.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS