Kungsbacka kommun storsatsar på aktiviteter för unga under pandemisommaren. Arkivfoto.
Kungsbacka kommun storsatsar på aktiviteter för unga under pandemisommaren. Arkivfoto. Bild: Martin Sjönneby

I skuggan av pandemin – jättesatsning på aktiviteter för unga

Kungsbacka sjösätter en storsatsning med aktiviteter varje dag för sommarlovslediga unga. Det var en av nyheterna när kommunen höll en digital pressträff om coronaläget. Men pandemin är inte över, varnade kommundirektören Malin Aronsson.
– Slappna inte av, fortsätt hålla avstånd, var hennes budskap inför sommarmånaderna.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det är bland annat genom att anställa ett 80-tal sommarjobbande unga som storsatsningen ska genomföras i sommar. Aktiviteterna ska finnas över hela kommunen och både höras och synas.

LÄS MER:Efter tuffa pandemiåret – nu ser Michael ljusningen för biografen

– Vi är stolta att kunna presentera ett så digert program i sommar och vi har försökt att ha fokus på de ungdomar som varit särskilt utsatta under pandemin. Vi ska erbjuda allt, från dagläger i både skog och i park, till digitala filmverkstäder och disco, berättade Cecilia Pihl, chef på kommunens ungdomsverksamhet Ung i Kungsbacka.

Gratis och smittsäkert

Kommunen har också säkrat statliga bidrag för att locka idrottsföreningar och andra att ställa upp med ytterligare sommarsatsningar.

LÄS MER:Stor brist på sjuksköterskor – erbjuds 1 000 kronor extra per dag

– Vi har redan bra kontakter med föreningslivet och finns det fler föreningar som vill vara med så får de jättegärna höra av sig till oss. Aktiviteterna ska vara smittsäkra, de ska vara kostnadsfria, och de ska vända sig till unga mellan 6 och 15 år, fortsatte Cecilia Pihl.

Hon tipsade om att hela listan med allt som händer för unga i sommar finns att nå på kommunens webb, under ”sommarlovsaktiviteter”.

Och efter succén för den nya idrottsparken som ligger granne med badhuset kommer kommunen att bemanna upp den.

LÄS MER:Hjulet fastnade i ett brunnslock – Sebastian slog båda axlarna ur led

– Vi kommer ha idrottsledare på plats varje dag i sommar, de kommer hålla olika aktiviteter och de ska också låna ut bollar och spel. Och framför allt kommer de skapa en trevlig stämning, berättade Cecilia Pihl.

”Håll i och håll ut”

Men trots storsatsningen i sommar så pågår fortfarande en pandemi. Kommundirektören Malin Aronsson konstaterade att många Kungsbackabor ändå har en förhoppning att livet lite grann ska kunna återgå till det normala.

– Den förväntan kan jag också känna, men pandemin är inte över, även om det kan kännas så. Det är fortfarande viktigt att du, jag och alla andra fortsätter följa restriktionerna, slappna inte av, håll i och håll ut, var hennes budskap under den digitala pressträffen.

Trångt på stranden

Att undvika trängsel och smittspridning fortsätter att vara ett fokus också för dem inom kommunen som jobbar med turism och besöksnäring.

– Det kommer att bli en annorlunda sommar också i år. Vi måste hålla avstånd och undvika trängsel, på badstranden och på besöksmålen, sade Wendela Sanne Öhrnell, chef på kultur- och fritidsförvaltningen och ansvarig för kommunens turistverksamhet.

Hon rekommenderade alla att hålla sig uppdaterade via apparna Visitkungsbacka och A day in Halland.

– Där kommer vi påminna om platser där det väntas mycket folk. Och är det fullt med bilar på parkeringen, prova en annan plats att bada på, var hennes budskap till Kungsbackas invånare inför sommaren.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS