På lördag spelar Sverige sin första match i årets fotbolls-EM.
På lördag spelar Sverige sin första match i årets fotbolls-EM. Bild: Sanna Puoskari

Här kan du se fotbolls-EM i Kungsbacka

Det är sommar, solen skiner och på lördag spelar Sveriges damlandslag sin första match i fotbolls-EM 2022 mot Nederländerna. Matchen kommer sändas på två sportbarer i Kungsbacka.

ANNONS

Enligt Allente, tv-bolaget som säljer rättigheterna till sändningarna av matcherna, är intresset för damfotboll mindre än för herrarnas. På senare tid har de sett ett uppsving och att krogarna verkar se att gästernas intresse för dam-laget har ökat.

För ägaren Stefan Sumner på Prinsen Bar & Kök är det en självklarhet att sända EM-matcherna.

– Damlaget har blivit väldigt mycket mer populärt den senaste tiden och det är fler som ser matcherna. Vi kommer ju vinna!

Sverigematcherna är populärast

Även om fotbolls-EM för damer drog igång redan i onsdags så har trycket för Prinsen Bar & Kök inte varit så stort. På lördag möter Sverige Nederländerna och då förväntar sig restaurangen fullt ös.

ANNONS

– Vi är nästan helt fullbokade. Sverigematcherna är ju de som är av störst intresse, de andra är inte så värst speciella och inte lika tittade på.

”Vi är supertaggade”

Sportbaren Black Pearl Bar i Kungsbacka sänder också matcherna i fotbolls-EM. Damfotbollen har hos deras gäster ökat i popularitet och krogen sänder det som gästerna vill se.

– Vi sätter gästerna i fokus och de är med att påverka vad för matcher vi sänder. Senaste tiden har vi sett en markant ökning och att intresset för damfotbollen har ökat, vilket är jättekul, säger Christian Zhaco, restaurangansvarig.

För krogen var det ett enkelt beslut att sända matchen, och Christian Zhaco har höga förhoppningar.

– Det var en självklarhet som varje EM i fotboll. Vi är supertaggade, och tror på en bra atmosfär när vi sänder varje fotbolls-EM. Vi är nästan fullbokade inför matchen.

Stora förhoppningar för morgondagen

Bokningarna har rullat in inför lördagskvällen och trycket förväntas bli större än under veckans tidigare matcher. När Sverige spelar är lokalen tydligen alltid full av gul-blåa tröjor och ansiktsmålningar, oavsett om det rör sig om dam eller herr fotboll. Christian Zhaco tror på vinst när Sverige möter Nederländerna.

– Jag är säker på att Sverige vinner. Tre mål kommer vi ta, det är spikat.

ANNONS

LÄS MER:Tung förlust när Kungsbacka IF krossades av Böljan

ANNONS