Hundratals lockades till våffelfesten i Björkris

Våffeldagen till ära gräddades våfflor i massor vid Björkris utkiksplats. Kön ringlade sig lång till Våffleriets food truck under fredagen. Totalt bjöds det på 400 våfflor, långt över vad man förväntat sig.
– Helt galet, det är så roligt! Våffelrekord, säger Malin Börjeson på Trollängen.

ANNONS
LocationKungsbacka||

Det blev hundratals personer fler än vad Trollängen först trodde när de bjöd in till våffelfest uppe vid Björkris utkiksplats. Under fredagseftermiddagen mellan klockan 15-19 gräddade Våffleriet hundratals våfflor och redan vid 16-tiden fick Malin Börjeson åka och köpa mer dricka och bullar.

– Vi kanske räknade med att det skulle komma runt hundra personer. Det är jättekul verkligen och jag tror folk tycker det är roligt att det händer någonting här uppe. Vi får satsa på att det här blir en tradition, säger hon.

Våffleriets jubileumsdag

Hundra bullar tog slut på några minuter och när dagen var slut hade Annie Helander gräddat 400 våfflor. På självaste våffeldagen firar hennes food truck Våffleriet ettårsjubileum.

ANNONS

– Det känns jättekul! Jag var inte riktigt beredd på den här rusningen men det är väldigt roligt och jag är bara ledsen över att folk får vänta, säger hon.

Men det var inga sura miner i kön som ringlade sig lång under flera timmar. Familjerna Fredriksson, Wängroth och Boström bor alla i Björkris och stod en timme i kö för att få sina våfflor, både vanliga och matvåfflor.

– Det hade absolut inte behövt vara gratis, då kanske man hade fått ner kön lite. Men det är jättekul såklart, våfflorna var jättegoda och barnen uppskattar det jättemycket.

Premiärbesöket för utkiksplatsen

Nyheten om att det skulle bjudas på våfflor hade spridit sig på sociala medier och förutom Björkrisbor, kom det folk från hela kommunen och även Lindome. För flera var det första gången de besökte utkiksplatsen.

– Vi har sett den från vägen flera gånger men aldrig varit här uppe. Så det är roligt att se och våfflorna var supergoda, säger Per Harring.

Backen upp till utkiksplatsen är brant men familjerna Harring och Dahlgren tycker det var värt promenaden upp.

– Absolut, säger de alla i kör när de sitter och njuter av sina våfflor.

LÄS MER:Beslutet: Skårbyskolan blir en 4-9-skola

LÄS MER:Björkris tänds upp för Ukraina: ”Är chockade och bedrövade”

LÄS MER:Ta en smygtitt in i Kungsbackas största äldreboende

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS