Upp till 402 hushåll vid kommungränsen mellan Mölndal och Kungsbacka har under söndagsmorgonen drabbats av ett strömavbrott.
Upp till 402 hushåll vid kommungränsen mellan Mölndal och Kungsbacka har under söndagsmorgonen drabbats av ett strömavbrott. Bild: Elisabeth Alvenby

Hundratals hushåll drabbades av strömavbrott

Upp till 402 hushåll i både Mölndal och Kungsbacka drabbades under söndagsmorgonen av strömavbrott. Felsökningen pågick under flera timmar, men vid lunchtid var orsaken hittad.
– Det visade sig vara ett träd som fallit över en ledning, säger Grim vid Ellevios presstjänst.

ANNONS
|

Det var vid 08.00 som strömavbrottet uppmärksammades. Upp till 402 hushåll i Mölndal och Kungsbacka kommun berördes och länge visste man inte vad felet berodde på.

– De letar fortfarande, felsökning pågår utan att de kunnat hitta någon orsak än, sa Josefine Ölund vid Ellevios presstjänst under tidiga morgonen.

Vid 11-tiden på söndagen hade Ellevio fortfarande inte lyckats komma fram till vad orsaken till strömavbrottet kunde vara.

– Driftledningscentralen ska ha hittat felet men vet fortfarande inte vad orsaken är. Det finns ingen mer information att ge i nuläget. Ingen ny prognos har inkommit kring när det ska vara löst.

ANNONS

LÄS MER:Cyklister trötta på att jagas i Kungsbackaskogen: ”Vi måste kunna samsas”

Orsaken hittades vid lunchtid

Först vid lunchtid strax innan klockan 12 kunde felet äntligen lokaliseras och strömmen komma tillbaka till de berörda hushållen.

– Det visade sig vara ett träd som fallit över en ledning, säger Grim vid Ellevios presstjänst.

De uppmanar att kunder som eventuellt fortfarande upplever problem med strömförsörjningen att höra av sig för att göra en ny felanmälan i så fall.

– Just det här felet ska nu vara fixat.

LÄS MER:Allt fler skaffar hund i Kungsbacka – här är vanligaste namnen

”Nu kan vi äntligen återgå till det normala”

En av de som drabbades av strömavbrottet under söndagen var Benny Andersson. De var utan ström i över tre timmar vilket ställe till en del problem.

– Ja, vi är bland de drabbade hushållen. Det är trist att vara utan ström en söndag, sen har vi egen brunn och är även utan vatten, säger han.

När strömmen väl var tillbaka var lättnaden påtaglig.

– Hade det varit på en vardag så hade strömavbrottet gjort att jag inte kunnat sköta jobbet på distans. Nu kan vi äntligen återgå till det normala, gå på toaletten och brygga kaffet. Man kan konstatera att vi är mycket beroende av vår ström i eluttagen.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS