Under natten mellan söndag och måndag var närmare 700 hushåll utan ström.
Under natten mellan söndag och måndag var närmare 700 hushåll utan ström. Bild: Tommy Feldth

Hundratals hushåll drabbades av ett strömavbrott

Den hårda vinden ställer till det på flera håll i Västsverige. Under söndagskvällen föll ett träd över en elledning i Billdal och orsakade strömavbrott för nästan 700 hushåll.

ANNONS
|

Det var vid klockan 23.37 på söndagskvällen som hundratals hushåll drabbades av ett omfattande strömavbrott i Kungsbacka kommun.

– Antalet berörda hushåll är 699, säger Fredrik Larsson vid Ellevios presstjänst.

Orsaken till strömavbrottet var initialt oklart. Driftpersonal har varit på plats i området för att undersöka felorsaken.

– De håller på och felsöker problemet fortsatt, men med största sannolikhet så är det i samband med blåsten som det har uppstått, sa Fredrik Larsson på söndagskvällen.

Träd föll över ledningar

På måndagsmorgonen fick Ellevio klarhet i problemet. Det visade sig vara ett träd som fallit över en elledning och orsakat strömavbrottet.

– Ett träd föll över ledningar i anslutning till en cykelbana. Vi har ett rigoröst säkerhetsarbete som innebär att vi avvaktar med att skicka ut personal i skog och mark tills att vinden mojnat och det är ljust igen. Nu har vi folk på plats som ska lösa problemet, säger Jesper Liveröd, presschef på Ellevio.

ANNONS

Under natten minskade antalet drabbade kunder från 699 till 63.

– Vi har jobbat så mycket vi kan med omkopplingar vilket har gjort att många fått tillbaka strömmen under natten, säger Jesper Liveröd, presschef på Ellevio på måndagsmorgonen.

Strax efter klockan 11 hade samtliga kunder fått tillbaka elen.

ANNONS