Hundägaren efter olyckan: ”Han är lite skygg för män”

Efter den våldsamma bilolyckan på E6 vid Stråvalla försvann hunden Sigge från platsen. Nu berättar ägaren från sjukhuset att den ettåriga schäfern är skygg och framförallt lite rädd för män.
– Jag är så otroligt tacksam för alla som engagerar sig. Det är verkligen fantastiskt, säger hon.

ANNONS

Måndagens olycka på E6 utanför Stråvalla, nära Frillesås, innebar att föraren av ena bilen, Johanna från Hovås, ådrog sig fraktur på svanskotan samt hjärnskakning. Men själv oroar hon sig just nu mest för hunden Sigge som försvann från platsen.

– Det är det som gör mest ont i hjärtat. Jag mår under omständigheterna bra. Enligt ambulanspersonalen hade jag änglavakt, säger hon till Kungsbacka-Posten på tisdagsförmiddagen.

Otroligt tacksam

Sökandet efter schäfern Sigge pågick under hela kvällen och en bra bit in på natten. På morgonen har ett antal personer varit ute igen, men på tisdagsförmiddagen var han ännu inte funnen. Även på sociala medier växer engagemanget i sökandet.

– Jag hade vänner som var ute och letade till 02.00. Och jag är så otroligt tacksam för all hjälp och alla som engagerar sig, säger Johanna.

Skygg och lite rädd för män

Enligt Johanna är hunden, som bara är ett år gammal, ganska skygg.

– Och han är även lite rädd och försiktig när det kommer till män. Så jag tror att om man ska fånga in honom så är det bättre om det är kvinnor eller yngre personer, kanske med en annan hund, som går fram. Jag tror att det kan vara lättare, säger hon.

– Men han är väldigt snäll och gör aldrig något dumt. Han är bara lite försiktig, säger Johanna.

LÄS MER:Lastbil och bil i krock i höjd med Stråvalla

ANNONS