Hög men nervös stämning på krogarna: ”Såå jäkla skönt”

Det var spända nerver såväl på plan som på krogarna i Kungsbackas innerstad. Men när slutresultatet till slut skrevs 2-1 till Sverige släppte alla spänningar.
– Såå jäkla skönt! Det var en sten som släppte från mitt bröst, säger Nathalie Otbäck som tillsammans med vännen Jessica Järlbrink hade svidat upp i Sverigetröjor inför matchen.

ANNONS
|

Under onsdagskvällen fylldes krogarna Black Pearl och Prinsen i innerstaden med folk som var sugna på att se fotboll. Efter att Fridolina Rolfö satt 1-0 till Sverige steg jublet i lokalerna, för att genast dämpas när Schweiz snabbt kvitterade.

Kungsbacka-Posten besökte lokalerna för att ta pulsen på stämningen under matchen och för att prata fotboll.

”Nervöst och stressigt”

Det var full fokus på bildskärmarna inne på Black Pearl. När visslan gick och det var dags för halvtidsvila stod det 0-0 i matchen, och Kungsbackaborna var ganska eniga i sina omdömen.

– Jag tycker att de är för dåliga. Halva Schweiz lag har ju haft magsjuka, det här borde vara en promenadseger, tyckte Josefine Börjesson som var där med vänninan Pia Rodell.

ANNONS

– Det är lite nervöst och stressigt. Men det är inte lätt att spela mot ett lag som bara lägger sig på försvar, säger Roger Sjöström som har plats i baren alldeles intill tjejerna.

– Å andra sidan så är ju damerna bättre än herrarna. De tar ju sig i alla fall någonstans, säger Josefine Börjesson.

”Besviken så här långt”

Likadant lät det på Prinsen. Två som slagit sig ner på uteserveringen med ett gäng vänner var Nathalie Otbäck och Jessica Järlbrink. De hade båda svidat upp i landslagströjor och var hårt taggade.

– Jag är lite besviken såhär långt. Det är inget bra spel utan verkar mest stressigt, säger Nathalie Othbäck strax efter att andra halvlek dragit igång.

Men hon skulle inte behöva vänta länge. Plötsligt sätter Fridolina Rolfö 1-0 till Sverige, och genast åkte händerna upp i luften.

Inne på Black Pearl hade Bosse Bentzen och Anders Johansson intagit första parkett och satt precis framför en av skärmarna. Deras omdöme efter första halvlek var ungefär detsamma som övrigas, men nu fick även de jubla när 1-0 var ett faktum. Bara för att deppa ihop igen när Schweiz kvitterade.

– Men jag tror ändå på Sverige. Nu kommer Johanna Rytting Kaneryd in, henne tror vi på, säger Bosse Bentzen.

ANNONS

Spännande andra halvlek

Andra halvlek skulle bli en riktig rysare. Efter att Sverige genom Hanna Bennison kunnat ta ledningen med 2-1 steg stämningen. Men nervositeten bet sig kvar då Schweiz hade några farliga chanser. Två gånger steg jublet, och två gånger blev det bortdömda mål. Men efter att dryga sex tilläggsminuter var avklarade kunde alla som tagit sig till krogarna till slut andas ut.

– Såå jäkla skönt! Det var en sten som släppte från mitt bröst. Men synd att det blev två bortdömda mål. Jag hade tippat 4-1 till Sverige, säger Nathalie Otbäck.

Men glädjen över att det ändå blev seger gick inte att ta miste på.

– Det satt långt inne för tjejerna. Jag tror att det var mycket nerver. Sverige är inte vana vid att vara favorittippade. Men för min del känns det underbart och det var en viktig seger. Nu ser det ganska bra ut inför fortsättningen, säger Nathalie Otbäck och ger upp ett segerleende.

LÄS MER:Här kan du se fotbolls-EM i Kungsbacka

LÄS MER:Kungsbacka kommun bygger sandstrand i Badhusparken: ”Perfekt läge”

LÄS MER:Fiskaren Anders såg späckhuggare utanför Kungsbacka: ”Häftig upplevelse”

ANNONS