Laget kommer spela i rosa matchtröjor under perioden för att uppmärksamma och samla in pengar till Barncancerfonden. Foto: Simon Laurell
Laget kommer spela i rosa matchtröjor under perioden för att uppmärksamma och samla in pengar till Barncancerfonden. Foto: Simon Laurell Bild: -

Hockeylaget samlar in pengar mot cancer

Under en månad ska ungdomar i Hanhals Kings, iklädda rosa lagtröjor, uppmärksamma och samla in pengar till Barncancerfonden. "Några i laget har upplevt sjukdomen på nära håll", säger klubbens ordförande Peter Kronvall.

ANNONS
|

Hockeyklubben Hanhals Kings har dragit igång ett nytt projekt för att stödja kampen mot cancer. Peter Kronvall är ordförande i klubben.

Varför gör ni det här?

– Bakgrunden är att vi hade en pappa i en av åldersgrupperna som var cancersjuk och alltid har brunnit för frågan. Vi som förening arbetar med att Hanhals ska vara mer än bara hockey. Vi vill också ge till människor runt omkring och utbilda våra barn. Så när idén kom upp kände vi att det här är något vi gärna vill göra.

I år är det spelarna födda -05 som under en månad spelar sina matcher i rosa tröja och deltar i flera insamlingsprojekt.

ANNONS

– Nu i helgen är de på Hede Outlet där de kommer åka inlines och samla in pengar. En del av laget kommer vara på en hockeycup i Värmland och uppmärksamma frågan däruppe. Längre fram kommer vi även ha en aktivitet där spelarna pärlar armband som man kan köpa, säger Peter Kronvall.

Insamlingen uppmärksammas dessutom på alla lagets matcher.

– På alla hemmamatcher och bortamatcher sätter vi upp skyltar om att man kan bidra. Föräldrar, ungdomar och ledare är aktiva och engagerade i det här.

Efter bara tre dagar hade klubben samlat in 10 000 kronor.

– Killarna har satt upp ett mål om att få in minst 25 000 kronor men det tror jag vi överträffar. Sen vill vi att A-laget ska få in minst lika mycket, gärna dubbelt så mycket, som en utmaning. A-laget kommer spela en match till förmån för Barncancerfonden i februari.

Tanken är att insamlingen ska ordnas varje år.

– Vi vill ha ett ett återkommande projekt där vi förenas för den goda sakens skull. Nästa år blir det de yngre, de som är födda -06, som tar över stafettpinnen.

Vad tycker spelarna om projektet?

– Flera har själva drabbats på olika sätt och haft familj eller kompisar som varit sjuka. När vi var ute på isen och presenterade hela laget på A-lagsmatchen så tror jag att spelarna kände att det här är något speciellt och att det är en förmån att få göra det här.

ANNONS

Elvira Linderot

redaktion@kungsbackaposten.se

ANNONS