H&M varslar – kan drabba alla Sverigebutiker

H&M ska dra ner på personal i sina butiker i Sverige. Totalt kommer 400 personal och 69 butiker att påverkas, skriver Ekonomiekot på onsdagskvällen.

ANNONS
|

Det ska röra sig om 69 butiker i landet, och 400 personal berörs av varslet. Det uppger Handelsanställdas förbund för ekonomiekot. H&M har en butik i Kungsmässan i Kungsbacka men om den påverkas är okänt.

"Då detta är en pågående förhandlingsprocess och av respekt för våra kollegor kommer vi inte dela med oss av någon ytterligare information kring varslet", skriver H&M:s pressavdelningen i ett mejl till ekonomiekot.

Stormöte har hållits

SVT, som var först att rapportera om varslet, skriver att det i dag har hållits stormöten med personalen.

– Det är ett omfattande varsel som kan beröra alla H&M:s butiker i Sverige, säger Fritjof Carlsson-Brandt, pressekreterare på Handelsanställdas förbund, till SVT Nyheter.

ANNONS

I ett mejl till SVT Nyheter kommenterar Anna Wittbjer, pressansvarig vid H&M i Norden, så här:

”Vi har tidigare idag informerat våra kollegor i butik om att vi har beslutat att se över vår nuvarande organisationsstruktur och bemanning i våra H&M-butiker i Sverige.” skriver Anna Wittbjer, pressansvarig vid H&M i Norden.

Vidare skriver hon:

”H&M kommer erbjuda en anställning till alla våra medarbetare i butik. I enlighet med svensk lag kommer H&M lämna ett varsel till Arbetsförmedlingen med det uppskattade antalet medarbetare som eventuellt kommer att välja att avsluta sin anställning hos H&M. ”

LÄS MER:Bil slangad på bränsle vid Klovstens pendelstation

LÄS MER:Nattligt inbrott i förråd i Fjärås – dörrarna bröts upp

LÄS MER:Kungsbackabo misstänks för brutal kidnappning – offret utsattes för rysk roulette

ANNONS