Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fram tills pandemin var matmarknaden på torget ett återkommande inslag varje sommar. Så här såg den ut 2016. Bild: Jonas Löfvendahl
Fram tills pandemin var matmarknaden på torget ett återkommande inslag varje sommar. Så här såg den ut 2016. Bild: Jonas Löfvendahl

Hela världens mat på torget – populära marknaden tillbaka i sommar

International Food Festival med mat från alla världens hörn återvänder till Kungsbacka i sommar. Drygt ett dussin matvagnar ställer då upp sina kök för att servera kulinariska specialiteter under fyra dagar, med start den 28 juli.

Den ambulerande matfestivalen har besökt Kungsbacka förr och är alltid ett uppskattat inslag i torgvimlet. Men som mycket annat har det resande matsällskapet legat nere under pandemiåren. Nu återvänder de, när Kungsbacka torg är en av totalt 28 svenska städer som i sommar får besök av de turnerande matvagnarna.

Årets upplaga av festivalen innehåller mat och krögare från 15 länder på alla kontinenter. Förr om åren har inslagen varierat mellan allt från australiensiskt kängurukött, till klassisk engelsk fish´n´chips eller jättelika paellakök med doft av Spanien. Självklart har det också gått att köpa sig en väldoftande ungersk langos, en festivalrätt som mer eller mindre adopterats av svenska stadskärnor.

Arrangörerna skriver att de i år fokuserar ännu mer på de kulinariska inslagen och att de utvecklats från en marknad till ”en mer renodlad matfestival”.

– Tidigare har de varit här på våren, nu är vi särskilt glada att få hit dem under sommaren, när vi har många turister. Det blir ett välkommet komplement till våra andra besöksmål, säger Jessica Blume, platsutvecklare på Kungsbacka kommun.

International Food Festival landar i Kungsbacka torsdagen den 28 juli och stannar till söndagen den 31 juli.

LÄS OCKSÅ: Mer mat på stan – nu blir det lättare ställa upp food trucks

LÄS OCKSÅ: Från containerkök till restaurangkedja på fyra år

LÄS OCKSÅ: Restaurangboom – här är de senaste matställena i Kungsbacka

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.