Hela listan – här är alla nominerade

Intresset för att nominera till priset som Årets Kungsbackabo har varit stort. Här är alla som blivit nominerade.

ANNONS
|

Annelie Evenmyr

”Hon ger och gör allt för att de som behöver det mest får känna tillhörighet, människovärde, kamratskap, livskvalitet och fysisk hälsa. Under pandemin har hon gjort allt och lite till för att alla spelare ändå skulle få känna att de inte var bortglömda.”

Daniel Lönnqvist

”För allt han gör ungdomarna i kommunen och sätter andra i första hand.”

Malin Magnusson

"Malin brinner för att hålla Kungsbacka så levande som möjligt och kommer ständigt med nya finurliga idéer. Dessutom är hon världens snällaste och mest lojala vän man kan ha.”

Ulrica Malmgren

”Ulrica har startat en grupp som heter Änglaföräldrar, gruppens uppgift är att stödja föräldrar som har barn som tagit sitt liv. Hon försöker även påverka vård och omsorg för att försöka hjälpa unga med psykisk ohälsa. Föräldrar som har drabbats av detta hemska behöver mer stöd än vad som finns idag.”

ANNONS

LÄS MER:Drabbade mammorna önskar handfast hjälp vid suicidrisk

Monika Hamrin

”Hon är en fantastisk glädjespridare som oupphörligt fortsätter kämpa för att få en levande stad.”

LÄS MER:Monika Hamrin: ”Kul att vara en av de nominerade”

Katarina Strandberg och Annika Elm

”Med outtröttlig vänlighet har dessa två personligen välkomnat varenda familj som flyttat in i de 52 lägenheterna för nyanlända i Anneberg. De har därefter varit med och drivit språkcafé varje vecka under två års tid (med visst pandemiuppehåll). De har varmt välkomnat alla som velat vara med och därigenom bidragit till sammanhållning i närmaste bygden, vilket i förlängningen påverkat hela Kungsbacka.”

Madeleine Bosma

”Hon driver Hair by Angels i Kungsbacka. Mitt under den mest negativa tiden med coronan satsade hon på egen hand och öppnade ytterligare en salong. En sann inspiratör och förebild för Kungsbacka med drivkraft, energi och hårt jobb i en tid då alla behövde läsa positiva saker.”

Fridolina Rolfö

”En världsstjärna inom damfotbollen.”

LÄS MER:IFK Fjärås på cup i Barcelona – tog hem seger och fick träffa Rolfö

Tasnim Marawi

”Hon går fortfarande på gymnasiet men hinner ändå göra mer för den här kommunen än vad många gör under en livstid. Just nu lotsar hon in närmare 200 nysvenska barn och unga i meningsfulla fritidsaktiviteter.”

Linda, Kungsbacka Kvinnojour

”Linda har kämpat för att upprätthålla Kungsbacka Kvinnojour under många år och varit nära att ge upp, men höll ut och lyckades få ihop långsiktigare och ekonomiskt vettigare samarbetslösningar med kommunen. Att ge så mycket av sin tid och sitt engagemang för att rädda kvinnor och barn från våld i hemmet är väl värt utmärkelsen Årets Kungsbackabo. Extra mycket värt under pandemitider då många varit isolerade hemma.”

ANNONS

Helena Höjner

”Hon sprider glädje omkring sig genom sin blotta uppenbarelse och kan säkert inspirera andra.”

Irene Erikson

”Med sitt galleri Hjertstedska Villan har hon lyft fram den eftersatta kulturen i Kungsbacka.”

Christina Reuterberg

”Tyvärr räcker inte 300 tecken för att ge denna underbara kvinna en motivering. Kicki är helt enkelt min bästa vän. En vän som är omtyckt av alla, som alla kan lita på och som alltid får dig att skratta. Hon är alltid rolig och ärlig. Kicki finns alltid där för en.”

LÄS MER:Kungsbackaborna tycker till om Årets Kungsbackabo

Cecilia Örneflo

”Den bästa medicinska sekreteraren i Hallands län på Kungsbacka vårdcentral.”

Maj Britt Kilde Löfgren

”Har från en liten men väldigt uppskattad food truck fört in dansk kultur till Kungsbacka och samtidigt under året tagit hand om och vårdat ett av Kungsbackas äldsta hus Röda Stugan. En kulinarisk kulturgärning som måste premieras.”

LÄS MER:Smörrebrödskafé till Innerstaden: ”Det blir wienerbröd och danska kakor”

Liane Weschke

”Liane Weschke har blivit en röst och ett ansikte utåt för en bortglömd generation i sin kamp för att alla har rätt till god varm vällagad mat och en god omvårdnad på äldre dar. Hennes mod att ställa politiker och makthavare till svars har gett andra mod och inspiration att göra sina röster hörda.”

ANNONS

LÄS MER:Så har maten på utskällda äldreboendet förbättrats

Pernilla Acar Boström

” Är tillsammans med sin man Aziz en idéspruta som hela tiden skapar nya verksamheter i innerstaden. Senast Norra Torg. En entreprenör ut i fingerspetsarna.”

LÄS MER:Krögare välkomnar lättnaderna: ”Varje dag är ett steg framåt”

Marielle Jarlinius

”Marielle jobbar som trygg hjälte och gör sånt fantastiskt jobb i Kungsbacka för alla ungdomar som behöver henne. Fantastisk tjej med världens största hjärta på rätt plats.”

Anna Roos Collin

”Jag nominerar Ringhals presschef, Anna Collin till detta pris. På ett mycket skickligt, klokt och proffsigt sätt har hon fångat min uppmärksamhet på twitter. Där skriver hon mycket om sin arbetsplats och om kärnkraften som blivit en het potatis. Inte minst på grund av elbristen. Jag har sett hur Anna under en längre fått tusentals följare (och hejarop) på twitter där hon alltid har svar på tal till falsk fakta.”

Alla boende på Kolla äldreboende

”De har mitt i pandemin fått uppleva hur kommunen har ignorerat deras behov med att upphandla Vardaga. De förtjänar att uppmärksammas.”

Anna Lindqvist

”Anna jobbar som ungdomspolis i Kungsbacka. Hon är otroligt engagerad i sin information och ungdomar för att motverkas droger bland annat.”

Roger Larsson

”Roger är en Kungsbackabo som i alla lägen ser till Kungsbackas bästa. Hans aldrig sinande engagemang och vilja att utveckla Kungsbacka både vad gäller företagande och invånarnas vardag är värd all respekt.”

ANNONS

Izabella Engström

”Har genom osjälvisk insats, stor medmänsklighet och mod agerat på sådant sätt som kan ha räddat flera människors liv.”

LÄS MER:Izabella hyllas för sin hjälteinsats – kan bli Årets Kungsbackabo

Marie Kassis

”Marie sprider mycket glädje och inspiration till de människor hon möter. Hon har ett stort och varmt hjärta för de nyanlända flyktingbarnen i Anneberg.”

Henric Löfvenborg

”Henric har som sportchef och styrelsemedlem fått basketen att växa i Kungsbacka. Onsala Pirates har växt under pandemin. En historisk idrottshändelse i Sverige där glädje och folkhälsan står i centrum. Han har delat ut 300 gratis basketbollar till barn samtidigt som han lyckats få damlaget med egna produkter till division 1. Under tiden har han dessutom startat Kungsbacka Padelclub. Finns ingen större eldsjäl i Kungsbacka.”

LÄS MER:Så ska Pirates lyckas i basketettan

Anna Karlsson

”Hon har startat Cosa Homestories som hon nu driver med Carolin Pekkanen. Hon är också delägare i Cosa Table.”

Carlo Borg

"För hans oförtröttliga engagemang i fiskars rätt att slippa dö i av oss förorenat vatten.”

LÄS MER:Vittnesmål: ”Flytande skum” bakom fiskdöden – ska utredas av experter

Christian Hildebrand

”Han ger kärlek och glädje till Kungsbackas alla invånare. Han vill precis varenda människa väl. Vi är uppväxta i en familj där snällhet har varit vår uppfostran och min bror visar att det är så coolt att vara snäll, även när man inte borde vara det."

ANNONS

LÄS MER:Efter nästan ett års väntan – Christian tillbaka på jobbet

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS