Cynthia Runefjärd, förvaltningschef Kungsbacka kommun, samråder med region Hallands smittspårning precis som resten av kommunen.
Bild: Arkiv/Getty Images
Cynthia Runefjärd, förvaltningschef Kungsbacka kommun, samråder med region Hallands smittspårning precis som resten av kommunen. Bild: Arkiv/Getty Images Bild: Catrin Hansson

Hel gymnasieklass i karantän efter privat fest

En hel gymnasieklass i Kungsbacka är satt i karantän sedan det framkommit att fyra elever smittats med covid-19 efter en privat fest. Det är oklart om fler blivit smittade vid tillfället.

ANNONS
|

Tre dagars karantän, med start i dag torsdag, blev det för den gymnasieklass där elever smittats med covid-19, vilket Sveriges Radio Halland var först med att berätta.

Cyntha Runefjärd, förvaltningschef gymnasium och arbetsmarknad på kommunen, säger att det var genom den smittspårning som kommunen hjälper Region Halland med som de fick kännedom om festen.

– Fyra blev sjuka, två är friska nu, men då vet man inte om fler har varit på festen eller om de som varit där har smittat några andra – det är anledningen till den här karantänen, säger Cynthia Runefjärd, till Kungsbacka-Posten.

Hon menar att de försöker prata med eleverna och trycka på det personliga ansvaret och att det är ett ansvar som också ligger på föräldrarna.

ANNONS

– Kungsbacka har ju kampanjen "Måste du?" och nej, fest måste man inte ha. Det är ganska enkelt att undvika fest. Jag tänker att festa får vi göra sedan, säger Cynthia Runefjärd.

Karantänen innebär distansundervisning på heltid för hela klassen.

I nuläget finns inga uppgifter på att någon elev är allvarligt sjuk.

– Nej, inte vad som har kommit till min kännedom, vare sig i den här klassen eller i övrigt, säger hon.

Catrin Hansson

catrin.hansson@kungsbackaposten.se

ANNONS