Sammanlagt tio bås är det. Där ska Kungsbackaborna vaccineras, säger Mats Söderström, biträdande verksamhetschef för fastigheter på Kungsbacka kommun. Bild: Tobias Sandblom
Sammanlagt tio bås är det. Där ska Kungsbackaborna vaccineras, säger Mats Söderström, biträdande verksamhetschef för fastigheter på Kungsbacka kommun. Bild: Tobias Sandblom Bild: Tobias Sandblom

Här ska den stora massan vaccineras: ”Det är bara att köra”

Lokalerna är klara. Nu är det bara vaccinet kvar – sen kan massvaccineringen starta. Arbetet gick rekordsnabbt, på mindre än tre veckor.
– Allt har verkligen klaffat, säger Mats Söderström, biträdande verksamhetschef för fastigheter på Kungsbacka kommun.

ANNONS
|

Skolidrott och badminton fick maka på sig. I Tingbergshallen ska den stora massan av Kungsbackabor vaccineras.

– Det har gått oerhört smidigt. Alla har haft en väldigt bra förståelse och samarbetet med kultur och fritid har varit mycket flexibelt. Alla vill ju bli av med den här sjukdomen, säger Mats Söderström, samtidigt som han visar oss runt.

På gaveln av Tingbergshallen är entrén. Vakter kommer att finnas på plats och se till så att allt går lugnt till. Bild: Tobias Sandblom
På gaveln av Tingbergshallen är entrén. Vakter kommer att finnas på plats och se till så att allt går lugnt till. Bild: Tobias Sandblom Bild: Tobias Sandblom

Ingången sker mot Borgmästaregatan, på gaveln av Tingbergshallen. Där kommer det att finnas vakter på plats för att allt ska gå lugnt till väga.

Inne i lokalen finns sedan tio bås där man får sin spruta. Åtta ganska vanliga och två där man kan dra för om någon önskar att det blir mer privat.

ANNONS

– Vi har byggt provisoriska väggar och tagit våra gamla möbler som vi haft på lager. Nu väntar vi på att region Halland ska besluta hur de vill möblera lokalen. Det kommer att se annorlunda ut sen.

Samarbetet mellan alla inblandade applåderas av Mats Söderström, biträdande verksamhetschef på fastigheter på Kungsbacka kommun. Bild: Tobias Sandblom
Samarbetet mellan alla inblandade applåderas av Mats Söderström, biträdande verksamhetschef på fastigheter på Kungsbacka kommun. Bild: Tobias Sandblom Bild: Tobias Sandblom

För folk som tenderar att svimma, finns två britsar där man kan lägga sig ner. Ingen mår dåligt av vaccinet, men man kan riskera svimma av stress eller dylikt även om det är ovanligt.

– Sedan har vi stolar uppställda eftersom man ska vänta cirka 15 minuter efter vaccineringen. Det där kommer sannolikt en sköterska att se till, säger Mats Söderström.

Han konstaterar:

– Allting är klaffat och klart. Om vi får vaccin så är det bara att köra.

Även fas 3 ska kunna använda Tingbergshallen för vaccinering. Där är planen just nu att den fasen ska inledas vecka 14.

– Planen för vaccinering håller på att ändras just nu. Jag har inte fått någon information om åt vilket håll det blir, säger Johanna Wiechel-Steier, kommunikationschef på region Halland.

Region Halland är en av de regioner som fick kritik av energi- och digtaliseringsminister Anders Ygeman (S), som anser att regionerna måste ”steppa upp” i sitt arbete med att vaccinera.

– Det är endast bristen på vaccin som gör att vi inte vaccinerar i högre takt. Regionerna kan inte steppa upp mer utan vaccin, säger Johanna Wiechel-Steier.

ANNONS

Tobias Sandblom

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

ANNONS