Här överraskas Årets Kungsbackabo: ”Fantastiskt”

Mikael Nyrén skulle gå och äta fredagslunch. Då fick han samtidigt ta emot pris som Årets Kungsbackabo.
Mannen bakom ”Goilarn” överraskades helt av Kungsbacka-Postens reportrar.
– Det känns alldeles fantastiskt, säger glädjespridaren.

ANNONS
|

Tävlingen är avgjord och folket har sagt sitt med totalt över 7 500 röster. Årets Kungsbackabo är Mikael Nyrén. De flesta känner honom dock under namnet Goilarn, de fiktive partiledaren för Goilpartiet, som gjort succé i sociala medier.

Hans humorklipp på TikTok och Instagram har fått stor spridning och många av fansen har valt att lägga sin röst på honom.

Ofta är det brodern, David, och Mikael som filmar tillsammans där David är den som klipper ihop inslagen.

– Det sista har vi inte filmat så mycket ihop. Jag har lagt ut en julkalender med ett klipp om dagen och då hann jag inte dra in David varje gång, säger Mikael Nyrén.

ANNONS

Lurades av brorsan

Han överraskades av Kungsbacka-Posten när han skulle äta fredagslunch. Brodern David var i allra största grad involverad i lurendrejeriet.

– Jättekul att brorsan vann, han är verkligen värd detta, säger David.

Tillsammans går de ofta på Scandinavium ihop och kollar Frölunda. Där blir det också en del humorinslag.

Lustigt nog var brödernas far, Lars, nominerad till Årets Mölndalsbo, av Mölndals-Posten, men lyckades inte knipa förstaplatsen.

– Han gör ju någonting bra, jobbar med funktionshindrade. För egen del var jag glatt överraskad att jag ens blev nominerad, säger Mikael.

Restaurangbesök och Barncancerfonden

Som motivering skriver Kungsbacka-Posten: ”Goilarn behövs. Han sprider glädje i en tung tid som präglas av osäkerhet, krig och lågkonjunktur”.

– Jag behöver det också, jag får också glädje av detta, och jag får meddelanden dagligen från folk som vill att jag ska fortsätta. Det gör att jag själv tycker det är roligt.

Förutom titeln Årets Kungsbackabo föräras Mikael Nyrén med en graverad glasstatyett, en blombukett, ett presentkort på 2 000 kronor på en lokal restaurang, samt 5 000 kronor att skänka till valfri förening eller välgörenhetsorganisation.

– Jag väljer att skänka dem till Barncancerfonden, säger han.

LÄS MER:Daniel skapar trygghet – kan bli Årets Kungsbackabo

LÄS MER:Pernilla sprider trivsel – kan bli Årets Kungsbackabo

LÄS MER:”Goilarn” drivs av glädje – kan bli Årets Kungsbackabo

LÄS MER:Malin brinner för barnen – kan bli Årets Kungsbackabo

ANNONS