Här dekoreras Kungsbacka inför julen: ”Allt tänds samtidigt”

Julpyntandet kring torget pågår just nu. På fredagsmorgonen innan första advent ska hela staden lysas upp.
– Kommer man söderifrån så ser man ljusbollarna och granen lysa i Badhusparken, det blir en bra effekt, säger Peter Hed på teknikförvaltningen i Kungsbacka kommun.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

En del slingor och dekorationer är utbytta mot snarlika. Utrustningen slits ut och måste underhållas, men Kungsbackaborna kommer känna igen sig i juletid. Fasadbelysning, ljusbollar och två maffiga granar ska snart vara på plats. Peter Hed och hans kolleger på teknikförvaltningen lägger slingor på de bruna husen på torget under tisdagsförmiddagen.

LÄS MER:Nu blir det snart liv i bruna kiosken igen: ”Vi har stora visioner”

Bruna kiosken ska lysa

– Toaletthuset har alltid haft julbelysning på taket, och det kändes orättvist mot kiosken, så nu får de också slingor, säger Peter Hed.

Han arbetar under några dagar med att hänga upp dekorationer på fasader och flaggstänger. I träden sitter julbelysningen däremot uppe året runt, även om de bara lyser under några veckor på vintern.

– Det är lite jobb även om de sitter uppe året om, träden växer och slingorna slits ut.

På något enstaka träd syns tecken på skadegörelse. Slingan ser ut att vara nedsliten, men det skulle eventuellt kunna vara blåsten som rivit ner den. De lysande dekorationerna brukar uppskattas av stadens invånare och besökare. Innan julmarknaden som arrangeras första advent, 28 november, ska allt vara klart.

LÄS MER:Kungsmässans plan inför julen: “Blir inte som vanligt”

Tänt inför morgontrafiken

Granarna som ska pryda Stortorget och Badhusparken kommer transporteras från sina respektive trädgårdar under veckan och tidigt på morgonen den 26 november ska alla lampor tändas för första gången för säsongen.

– Det känns jättebra att allt tänds samtidigt, så det lyser när folk kör till jobbet på fredagsmorgonen, säger Peter Hed.

LÄS MER:Pumpafest i innerstan lockade nyfikna Kungsbackabor: ”De är så vackra”

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS