Här är platserna där du kan fira midsommar i Kungsbacka kommun

Efter två år av pandemi väntas nu ett midsommarfirande helt utan restriktioner. Här är platserna där du kan fira midsommar i Kungsbacka kommun i år.

ANNONS

Midsommarafton närmar sig med stormsteg. I år firas det på flera håll i kommunen – till skillnad från förra året då de flesta tillställningarna var inställda.

Vill du fira på traditionellt vis finns flertalet valmöjligheter runtom i kommunen.

Se listan nedan.

Tjolöholms slott

På Tjolöholms slott drar festligheterna i gång klockan 12 på midsommarafton. En timma senare reser de midsommarstången. Vidare bjuds på uppträdanden, folkdans, ponnyridning och åkattraktioner för de små.

De erbjuder också lotteri och servering. Det hela pågår till klockan 15, då det är dags för dans runt midsommarstången.

Firandet fortsätter sedan från klockan 13 på midsommardagen, med tivoli och midsommardans. Arrangör är IFK Fjärås, som tar ut en entréavgift.

Äskhults by

I Äskhults by bjuds det in till traditionellt midsommarfirande. Firandet pågår mellan klockan 11 och 16. Det kompletta programmet för dagen är ännu inte officiellt.

Hamravallen

På Hamravallen, Tölö idrottsplats pågår midsommarfirandet mellan klockan 13 och 16. Arrangör är Tölö IF.

Torstensvik

I Torstensvik i Frillesås inleds midsommarfirandet klockan 14. Arrangör är Frillesås FF.

Mårtagården

På Mårtagården i Onsala pågår midsommarfirandet mellan klockan 14 och 16. Det blir dans runt stången, fikaförsäljning, fiskdamm, lotterier, med mera. Arrangör är Mårtagårdens vänner.

Ekåsbacken

På Ekåsbacken i Vallda pågår midsommarfirandet mellan klockan 13 och 14. Då blir det med dans med barnen. Fritt inträde. Arrangör är Vallda hembygdsgille.

Apelröd

På Apelröd i Onsala pågår midsommarfirandet mellan klockan 14 och 16. Det blir dans runt stången, ponnyridning och servering av kaffe. Arrangör är Onsala hembygdsgille.

Lindströmsgården

På Lindströmsgården i Älvsåker pågår midsommarfirandet mellan klockan 14 och 17. Men redan klockan 09 på morgonen kläs midsommarstången. Arrangör är Älvsåkers hembygdsgille.

LÄS MER:Kulturfestivalen gör comeback: ”Explosion av aktiviteter”

LÄS MER:Ny festival med dryck i fokus till Tjolöholm: ”Det blir fullt”

ANNONS