Här är några av Kungsbacka-Postens bästa reportage från 2021

Ledig och gott om tid för skön sommarläsning i hängmattan? Då bjuder vi på ett urval av våra bästa artiklar från första halvan av 2021.

ANNONS
|
Utvald läsning
Bild: privat

De byggde sitt drömhus tillsammans

0
Alexandra Henningsson och Viktor Karlsson beslutade sig för att bygga sitt drömhus tillsammans. Valet föll på en tomt i Anneberg och de berättade för Kungsbacka-Postens läsare om den långa processen, från bygglov till att kliva över tröskeln för första gången.
Utvald läsning
Bild: Ellinor Svensson

Viktor skänkte bort sitt hus – mot avhämtning

0
Viktor Bolin och hans sambo ville bli av med det gamla huset på tomten. Men i stället för att riva det skänkte de bort det på nätet – mot avhämtning. Fler än de kunde ana var intresserade av det gamla sommartorpet.
Utvald läsning
Bild: privat

Mysteriet med den falska fartkameran

0
Trafikverket visste ingenting, och ingen annan heller. Mysteriet med den falska fartkameran vid kommungränsen mellan Mölndal och Kungsbacka fick den stora myndigheten att fundersamt klia sig i håret.
utvald läsning
Bild: Mia Sandblom

Vilka är personerna i det mystiska fotoalbumet?

0
Sven Östlind köpte ett par gamla diamagasin på second hand. När han kom hem upptäckte han mängder av gamla familjebilder – men på vem?
Utvald läsning
Bild: Tobias Sandblom

Liane, 90, larmade Mannerström om maten på äldreboendet

0
Liane Weschke, 90, bor på Måhaga äldreboende och tröttnade på smaklös mat och små portioner. Hon kontaktade kocklegenden Mannerström och bad om hjälp för att få fram bättre mat för de äldre.
Utvald läsning
Bild: Mia Sandblom

Han fiskade upp en granat ur Kungsbackaån

0
Dennis Demmer sysslar med magnetfiske och har fått upp många gamla cyklar ur åar och sjöar. I Kungsbackaån fastnade något betydligt farligare – en granat från andra världskriget.
Utvald läsning
Bild: Vilma Stockvall

Måns Zelmerlöv föll på Åsa IF:s hemmaplan

0
Att Måns Zelmerlöv spelade på Tjolöholm lockade många. Men att han snörade på sig fotbollsskorna och spelade en vänskapsmatch på Åsa IP blev en ännu större nyhet.
Utvald läsning

Här växer skräckplantan vilt

0
Monsterväxten parkslide kan lyfta hus och ta sig in i avloppsledningar och är dessutom nästan omöjlig att utrota. I Kungsbacka håller kommunen ett vakande öga på flera vilda bestånd av växten som kallas villaägarens mardröm.
Utvald läsning
Bild: Mats H Ljungqvist

Björn rammades av en lastbil i 90 km/tim

0
Björn Halldins TMA-bil rammades av en lastbil i 90 km/tim, en olycka som stängde motorvägen i timmar. Björn själv klev oskadd ur hytten efter den våldsamma kollisionen. ”Jag kände bara att allt gungade till, men jag hann aldrig bli rädd”, berättade han.
Utvald läsning
Bild: Ellinor Svensson

Här är gatorna där flest får p-böter – och så gör du för att överklaga

0
Under förra året drog kommunen in 1,8 miljoner på parkeringsböter. Kungsbacka-Posten listade de värst drabbade gatorna och tipsade om hur man går tillväga för att överklaga.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS