Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hans Forsberg (M) var kommunstyrelsens ordförande när han i maj förra året greps av polis för sexköp. Bild: Mats H Ljungqvist
Hans Forsberg (M) var kommunstyrelsens ordförande när han i maj förra året greps av polis för sexköp. Bild: Mats H Ljungqvist

Hans Forsbergs fallskärm hittills: Noll kronor

Hans Forsbergs fallskärm har ännu inte vecklats ut. Men nu är det nära. Överklagan kring hans pension föll och kommunen gör sig beredd att betala ut.

I maj förra året avslöjades Kungsbackas dåvarande högsta politiker med att ha köpt sex. Efter det avgick han.

I juni 2021 begärde moderatpolitikern ut sin visstidspension från kommunen. Kommunstyrelsen sa efter utredning ja till att han skulle få den, 58 000 kronor i månaden fram tills han blir pensionär – i nio år.

En invånare i Kungsbacka överklagade dock beslutet till förvaltningsrätten. Han menade att det var en jävsituation då Hans Forsbergs tidigare kollegor fick besluta om fallskärmen. Under tiden har Kungsbacka kommun inte betalat ut någon pension till Forsberg.

Han har dock inte gått lottlös för det. Kungsbacka-Posten kan berätta att Hans Forsberg, som äger en gård i Onsala, under 2020 fick ut 430 000 kronor i bidrag från Jordbruksverket.

Och nu har beslutet från förvaltningsrätten kommit. Det var inte jäv då Forsbergs tidigare kollegor beslöt om hans pension.

– Vi har tagit del av domen. Vår jurist ska nu träffa en utredare för att se hur vi går vidare. Det finns ju möjlighet att överklaga domen. Om det görs, så kanske vi avvaktar med utbetalningen. Vi får se om vi måste vänta, säger Jesper Edlind, HR-chef på Kungsbacka kommun.

Innebär turerna i domstolen att Hans Forsbergs pension inte kommer att betalas ut under lika lång period?

– Det kan också bli så att vi ska betala ut pensionen retroaktivt. Jag tror det klarnar under nästa vecka, säger Jesper Edlind.

Kungsbacka-Posten har sökt Hans Forsberg för en kommentar.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.