Hans besök på populära badplatsen slutade på akuten: ”Blödde jättemycket”

Orion Heim ville ta ett svalkande dopp från bryggan vid Hanhals holme. Det slutade med ett besök på akuten.
– Jag hoppade i, och kände botten med foten. När jag kom upp såg jag att det blödde jättemycket.

ANNONS

Orion Heim var med flickvännen och hennes familj vid Hanhals holme under söndagseftermiddagen. Han gick längst ut på bryggan och hoppade i, och kände snart att han skurit sig i foten.

– Jag gjorde bomben, och sjönk. När jag sköt ifrån skar jag mig.

LÄS MER:Nedgrävda sopor på stränderna – en miljövinst i längden

Uppe på bryggan upptäckte han att det blödde ordentligt från ett rakt och fint snitt. Orion tog en handduk för att stoppa blodflödet och han fick hjälp av personer på plats att ta sig upp till huset där han hade sina saker.

– En sjuksköterska hjälpte till, och någon sa till mig att jag borde åka till sjukhuset, berättar Orion.

Syddes med fem stygn

På närakuten fick han hjälp och man sydde såret på hälen med fem stygn.

– Personalen på sjukhuset sa att det inte är ovanligt att folk kommer in med skärsår efter att ha hoppat i vattnet vid Hanhals holme, säger Orion.

LÄS MER:Kommunen digitaliseras – mäter badvattnet på distans

Hans svärmor Sara Aderby postade efter olyckan ett inlägg på Facebook som fick stor spridning. Många vittnade om att liknande incidenter inträffat flera gånger de senaste åren.

– Jag postade inlägget som en varning. Det borde kanske sättas upp skyltar om att man ska vara försiktig, säger Sara.

Dykare hittade musslor och ostron

Dykare var på plats vid Hanhals holme under måndagsförmiddagen men kunde inte hitta att någon skulle ha lagt i något i vattnet.

– Vi har inte hittat någonting vasst som någon skulle lagt dit. Vi har hittat ostron och musslor som kommit in. Det är svårt att göra någonting åt, det är naturligt, säger Oscar Olander, platschef Göteborg frog marine service, FMS.

Ett steg på en av badstegarna var sönder så de plockade med sig det. FMS kollade alla kommunens badplatser inför säsongen.

– Vi hittade ingenting då, bara lite skräp som vi tog upp, säger Oscar Olander.

Sjukvården larmade till kommunen

Jessica Wibeck, fritidschef på Kungsbacka kommun, säger att kommunen kommer gå ut med information och varningar under dagen.

– Även förra året var det olyckor och då satte vi upp en varningsskylt om att man inte ska dyka eller hoppa vid hoppklippan, men vid bryggan, i badhytten, kommer det komma information, förhoppningsvis under dagen, säger hon.

LÄS MER:Sandstränder och klippor – ”badexperterna” avslöjar: Här är Kungsbackas badpärla

Sjukvården hörde av sig till kommunen förra året just för att det var många som hade badat vid Hanhals holme och behövt uppsöka vård. Olyckorna var främst från folk som hoppat från klipporna så därför sattes en skylt upp där.

– Sjukvården får för mycket besök. Vi har gått igenom våra badplatser med dykare innan badsäsongen men nu gör vi det igen. Vi kommer gå ut med information och varning under dagen och sätta upp fler varningar kring badplatsen. Kanske ska vi rekommendera att folk använder badtofflor, vi får se vad sammanställningen kommer fram till.

Kan kommunen göra något åt om det är naturliga orsaker, exempelvis ostron som folk skär sig på?

– Vi får se vad dykarna säger under dagen. Men det är svårt att göra något åt, det är naturligt. Man får vara varsam när man badar vid bryggan, säger Jessica Wibeck.

Orion Heim är sjukskriven från sommarjobbet minst en vecka. Han har fått order om att hålla såret rent under tiden. Sedan ska han på återbesök för att kontrollera om läkeprocessen gått framåt, och då kan han förhoppningsvis börja jobba igen.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet

ANNONS