Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Hamburgerstället Diné Burger gör comeback till innerstan

Allt började i en container i innerstan. Nu fyra år senare har drömmen slagit in – att få komma tillbaka till Kungsbacka innerstad. Men nu blir det från dryga 25 kvadrat till 295. Diné Burger kommer ta över lokalerna efter @Burger.
– Det kommer bli jätteroligt. Vi känner till stan och folk känner till oss, säger grundaren och delägaren Andreas Andersson.

Det var i Kungsbacka innerstad som allting började för fyra år sedan. Men då i en container på inte många kvadratmeter. Först på Lindens torg och sedan på brända tomten, då hette de Street friends och det var här som fröet såddes till Diné Burger. Nu två och ett halvt år sedan flytten från containern i innerstan kommer de tillbaka. Men nu från koja till slott.

– När jag öppnade containern på Lindens torg visste jag inte att det fanns ett annat hamburgerställe. Men man sneglade ju alltid lite där och kämpade på, säger grundaren och delägaren Andreas Andersson.

LÄS MER: Allvarliga polisrapporten som stängde Södra – anmälningar om misshandel och våldtäkt”

”Känns verkligen jättejätteroligt”

Det var mycket kring bygglov när han hade containern i innerstan och drömmen var alltid att hitta en lokal. Under åren har de tittat olika alternativ. Men nu kom öppningen när @Burger skulle sälja sina lokaler på Storgatan 25.

– Att flytta tillbaka har egentligen legat på bordet sen jag flyttade därifrån. Man åker ju förbi den lokalen när man ska in i innerstan och det känns verkligen jättejätteroligt att få flytta in där, säger han.

Diné Burger har i dagsläget fyra restauranger, två i Göteborg, en i Helsingborg och en inne på Hede Fashion outlet.

– Jag tror inte vi kommer konkurrera med den i Hede, där vi också trivs jättebra utan det kommer förhoppningsvis bli ett bra komplement. Vi kommer kunna ha betydligt senare öppettider med än på Hede.

Har något nytt på gång

Kim Sheck är verksamhetsansvarig på @Burger och han menar att det är en del av deras affärsplan att köpa och sälja ställen.

– Det har gått jättebra så vi säljer verkligen på topp. Det var rätt tidpunkt att sälja nu, vi vill inte stanna för länge på samma ställe utan säljer vidare det till någon annan att förvalta det, säger han.

De har etablerat olika verksamheter på flera ställen i Kungsbacka genom åren som de sedan sålt av. Och nu har man bestämt sig för att gå mot nya utmaningar.

– Vi har något nytt på gång. Det kommer vara i Kungsbacka men mer än så kan jag inte säga än. Men vi gillar Kungsbacka och det har potential, säger Kim Sheck.

LÄS MER: Fylla och stök bakom Södras stängning: ”Vi hade inget annat val”

Tio gånger så stort gör stor skillnad

Att gå från en containern på 25-30 kvadratmeter till en tio gånger så stor lokal kommer göra mycket menar Andreas Andersson.

– Det kommer bli en restaurangupplevelse, med många sittplatser och vi kan ha öppet året om, det går inte riktigt i en container, säger han och skrattar.

Det blir Dinés femte restaurang. Andreas Andersson förklarar att de främst vill växa i Göteborgsområdet men inte i någon rasande takt, de vill göra det för att det är roligt och fortfarande behålla en familjär känsla. Men vägen till att etablera en restaurang i innerstan har inte varit spikrak.

– Men det är kul att visa vad som händer om man kämpar. För det har varit kämpigt, vi har ändå tappat 1,5 år nu under corona. Så det känns verkligen jätteroligt att kunna öppna i innerstan. Vi känner till stan och folk känner till oss. Det var här allt började.

LÄS MER: Nu står ölen och jäser på mikrobryggeriet i Åsa

”Vi har gjort en liten resa på vägen”

Den första september tar de över lokalerna och i slutet av november räknar de med att kunna öppna.

– Vi längtar verkligen, hoppas det händer fler saker i innerstan. Det finns potential att bli en bra matdestination. Förhoppningsvis spiller det över på andra aktörer.

LÄS MER: Grillen i Gottskär satsar på smashburgare: ”Kul när det händer något”

Fyra kompanjoner driver de fyra, snart fem restaurangerna. Magnus Bodin från Kolla är en av de som ska driva restaurangen i innerstan och han är lika förväntansfull som Andreas Andersson på att komma tillbaka.

– Det ska bara bli väldigt väldigt roligt. Vi kommer tillbaka i en ny skepnad, vi har gjort en liten resa på vägen. Vi är väldigt taggade på att komma in i innerstan igen, säger Magnus Bodin.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.