Halmstad har haft drop-in länge – snart kan det bli aktuellt även i Kungsbacka

Halmstad har haft drop-in-vaccination i ett par veckor. Men i Kungsbacka har inte den möjligheten funnits. Det kan dock bli aktuellt framöver.
– Möjligen kan vi ha någon dag i veckan med drop-in, säger Charlotte Lagerqvist, verksamhetschef för vaccineringen i Kungsbacka.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

I arenahallen i Halmstad har folk kunna slinka in för att få en vaccindos mot covid-19 i flera veckor. I de norra delarna av länet är dock invånarna bundna till bokade tider.

Är fritt fram att köra

– Vi har sagt att det är fritt fram från regionens sida att köra drop-in. I Halmstad är dock kapaciteten större och det är mer personal. Men om det är möjligt, så är det bara att köra drop-in. Det är upp till de som ansvarar för vaccinationscentralerna, säger Bibbi Estev, chef för Uppdrag Pandemi på region Halland.

LÄS MER:Ett bekräftat omikronfall i Halland

Hon poängterar också att lokalen i Halmstad är bättre anpassad. Bibbi Estev säger att man som Kungsbackabo även får lov att åka till Halmstad att vaccinera sig om man är beredd att köra en bit.

LÄS MER:Nästan 100 coronafall i Kungsbacka – flera misstänkta omikronsmittade i Halland

I Kungsbacka är Elektronen vaccinationscentral. Ansvarig för den är Charlotte Lagerqvist och hon öppnar halvt som halvt för drop-in framöver.

Lättare få ett flöde

– Det kan kanske bli så även här. Men Halmstad arena är betydligt större. Det är lättare att få ett flöde där. Vi vill inte att de som ska vaccinera sig tvingas stå ute i kylan och vänta. Det går inte att garantera avståndet på samma sätt, säger Charlotte Lagerqvist.

LÄS MER:Rejält ökat skydd efter den tredje dosen coronavaccin

Hon säger att det ser ut att vara mer bokat i januari, men att det är förvånansvärt få som anmält sig till tredje dosen.

– Det är inte den efterfrågan som vi hade trott. Vi hoppas verkligen att folk tar den tredje sprutan. Det är väldigt viktigt.

LÄS MER:Nu byggs nya vaccincentralen – ”Blir lite av ett löpande band”

Charlotte Lagerqvist säger att det kan bli aktuellt med drop-in någon timme per dag eller möjligen någon dag i veckan.

– Vi får se hur det ser ut med antalet bokningar framöver, men någon form av drop-in skulle det kunna bli, säger Charlotte Lagerqvist.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS