Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Hallengren (S) blev sjuk – ställde in på Kapareskolan

Eleverna på Kapareskolan var väl förberedda inför torsdagens möte med socialminister Lena Hallengren (S). Men i stället möttes de av dystra nyheter – Hallengren var sjuk och behövde ställa in.
”Det är så klart tråkigt. Jag kände att jag äntligen skulle få chansen att framföra mina tankar och åsikter till henne som har så mycket makt”, skriver elevrådsrepresentanten Ebba Andihn.

Tidigare i år blev eleverna på Kapareskolan utvalda till Barnombudsmannens maktmöte, som innebar att skulle få träffa socialministern och prata om elevers delaktighet i skolan. I årets rapport träffade och pratade Barnombudsmannen med drygt 250 barn och unga i åldern sex till 15 år och Kungsbacka var en av de tre utvalda kommunerna som fick prata om sina upplevelser av delaktighet och inflytande i skolan.

Träffade ersättare

I samband med att Barnombudsmannen skulle lämna över rapporten till regeringen skulle även maktmötet hållas och Lena Hallengren skulle vara på plats på Kapareskolan. Men Hallengren blev sjuk och hennes statssekreterare Tobias Lundin Gerdås fick istället ersätta hennes medverkan över videolänk.

Trots elevernas besvikelse över den inställda träffen med socialministern, var de ändå nöjda efter mötet med statssekreteraren.

Nöjda ändå

”Jag tycker att det var superintressant att prata med Tobias och han var engagerad och positivt inställd till oss. Vi delade med oss om tankar kring delaktighet i skolan och i samhället, hur viktigt det är och att vår påverkan gör skillnad”, skriver Ebba Andihn i ett meddelande till Kungsbacka-Posten.

Eleverna fick även ställa frågor till Tobias Lundin Gerdås och han ställde några frågor tillbaka.

”Vi pratade även om ifall det finns en skillnad i jämlikhet i skolan och i samhället, vilket jag tycker är ett viktigt ämne”, skriver Ebba Andihn.

LÄS MER: Trots nej från kommunen: De kämpar för att eleverna ska få skolkatalog

LÄS MER: Elevernas kamp lönade sig – nu får de skolkatalog

LÄS MER: Skolinspektionen kräver svar om samarbetet med kyrkan

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.