Det bjuds både på sol och blåst i helgen.
Det bjuds både på sol och blåst i helgen. Bild: Kent Eng

Håll i hatten – så blir helgvädret i Kungsbacka

Molnen beger sig vidare och fram tittar solen – som stannar hela helgen. Men det gäller att hålla i hatten.
– Vi har en tilltagande vind, så blåst är att räkna med, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det är glada nyheter väderbudet och meteorologen Linus Karlsson kommer med på fredagen till alla semesterfirare på västkusten. Solen, som redan gjort entré, är här för att stanna hela helgen.

– På lördagen har en del moln som kan hänga kvar från natten, men som luckras upp under dagen och ger utrymme för sol i hela området. Så en övervägande solig lördag är vad som väntas.

Håll i hatten

Temperaturerna väntas landa på omkring 18–20 grader på lördagen. För den badsugna kan det alltså vara läge att ta sig ett, eller flera dopp. Men med reservation för att det kan blåsa en del – särskilt utmed kusten.

– Vi har en tilltagande vind, så blåst är att räkna med. Vinden ligger kvar även inför söndagen, men lägger sig sedan i nästa vecka då lugnare vindförhållande är att vänta, säger Linus Karlsson.

Det gäller att hålla i hatten, med andra ord?

– Det kan vara en fördel, den riskerar annars att flyga med.

Det vackra vädret ser alltså ut att vara här för att stanna och temperaturerna lär också stiga några grader framåt måndagen och tisdagen.

– På sina håll kan det säkert bli upp emot 22–23 grader. Vi har ett tillfälligt stabilare väder där det ser ut som solen dominerar, säger Linus Karlsson.

LÄS MER:Succé för gårdscaféet – nu satsar Maarit och Tommy på bed and breakfast

LÄS MER:Sommarprognosen: Covid-19 kan få ökad spridning i Halland

LÄS MER:Grillmästaren Jonas tipsar inför grillningen i sommar

ANNONS