Mia Sandblom. Bild: privat
Mia Sandblom. Bild: privat

Hallå där Mia Sandblom

Som på måndag börjar som ny reporter på Kungsbacka-Posten.

ANNONS
|

Vi börjar med en sportfråga. Hur känns det?

– Det känns spännande att vara med på Kungsbacka-Postens nya satsning. Att vara en del av den växande redaktionen ska bli väldigt roligt. Jag har mestadels arbetat hemifrån de senaste elva åren, så jag ser fram emot att få kolleger igen.

Vem är du, för den som inte känner till dig?

– Jag är uppvuxen i Åsa, och bor fortfarande där med min familj. Är utbildad lärare, men har arbetat som journalist i tio år. Jag började min skrivande karriär som bloggare faktiskt, men det är ett avslutat kapitel.

Ditt namn syns redan i Kungsbacka-Posten med jämna mellanrum, trots att du inte har hunnit börja än. Hur kommer det sig?

ANNONS

– Jag har frilansat för tidningen sedan 2013. De senaste åren har jag framförallt skrivit personporträtt på en rad Kungsbackaprofiler, och det är bland annat det jag kommer fortsätta med när jag börjar på tidningen på heltid.

Du delar efternamn med KP-reportern Tobias Sandblom. Är ni släkt?

– Vi är gifta.

Slutligen, vilken är drömnyheten just nu du skulle vilja få berätta om för KP:s läsare?

– Jag drömmer just nu mest om en positiv pandeminyhet. Hade ett Kungsbackaföretag kommit med lösningen på coronabekymret så hade det varit det ultimata, men annars drömmer jag om när jag får rapportera att kommunen äntligen har noll smittade.

Per Anger

per.anger@kungsbackaposten.se

ANNONS