Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tina Wenäll trotsar vinterkylan och håller kurser i Stand up paddle, SUP. Bild: Privat
Tina Wenäll trotsar vinterkylan och håller kurser i Stand up paddle, SUP. Bild: Privat

Hallå där...

... Tina Wenäll, som driver Smarholmens Surf och SUP, och som på söndagar håller SUP-kurser på Smarholmen.

Det är runt tio grader kallt ute och närmare nollan i havet. Då är vattensporter kanske inte det första man tänker på, eller?

– Nej, precis! Folk blir ganska chockade när man kommer med en surfbräda och går i vattnet. Men i och med att man har våthandskar, våtskor och våtdräkt så fryser man faktiskt inte. Men det gäller att dräkten sitter väldigt tajt, har man en för stor våtdräkt och det sipprar in vatten fryser man.

Vad är en SUP?

– Det är en väldigt stor surfbräda som är ungefär tre meter lång. Den är väldigt stabil och tillgänglig för alla, allt från barn till pensionärer och även hundar kan stå på den. Det är det som är så fantastiskt med sporten. Det är verkligen en bra sport där man tränar hela kroppen och som hela familjen kan utöva.

Hur har intresset för kurserna varit?

– Det har varit större intresse än jag trodde. Det är oftast en person som har testat och som sedan tagit med sig sina kompisar.

Hur kom du in på Stand up paddle?

– Det började med att jag var med om en skidolycka 2018 där jag stukade båda knäna och fick en blödning i ryggen. Jag blev rekommenderad gummibandsträning, men upptäckte Stand up paddle. När man står på brädan balanserar man och då vibrerar knäna, och jag blev faktiskt helt återställd tack vare den träningen.

Handen på hjärtat, är det inte svinkallt där ute på brädan i havet?

– Nej, vill du komma och prova nu på söndag?

Tack för erbjudandet, jag ska tänka på saken!

Per Anger

0300-519 71

[email protected]