Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Bild: Andreas Olsson
Arkivbild. Bild: Andreas Olsson

Hallänningar tackar nej till Astra Zenecas vaccin

Hallänningar som erbjuds Astra Zenecas vaccin tackar nej eller vänder i dörren, det rapporterar Hallandsposten.

Under förra veckan beslutade flera länder att inte längre använda Astra Zenecas vaccin efter uppgifter om biverkningar. Efter detta har personer som ska vaccineras i Halland blivit tveksamma till vaccinet, det rapporterar Hallandsposten.

När man bokar tid för vaccination vet man inte i förväg vilket vaccin man kommer att erbjudas och man får heller inte välja. Detta har ställt till det vid vaccineringen på Halmstad arena under förra veckan.

LÄS MER: Så ska Halland stoppa vaccinturismen

– Av 800 personer var det varje dag mellan fem och tio som vände i dörren, det är inte många men ett fåtal väljer det på grund av att det är Astra Zeneca. Vi hade också några som uteblev och aldrig kom till arenan, ytterligare 5 och 25 per dag, men det vet vi inte anledningen till, säger Madelaine Gustafsson som är utvecklingsstrateg på Region Halland och chef för vaccinationscentralen på Halmstad Arena till Hallandsposten.

LÄS MER: Efter vaccinbeslutet – politikerna nedringda av arga göteborgare: ”Ska polisanmäla oss”

Till följd av att personer tackar nej till Astra Zenecas vaccin blir bokade vaccinationstider inte utnyttjade, däremot kasseras inga doser eftersom de dras upp från flaskor löpande under dagen.