Höstfest på ingång: ”Suget är stort”

Om en månad är det åter dags. Då går Kungsbacka höstfest med mat och aktiviteter av stapeln med mat från lokala producenter i fokus.
– På fredagen blir det en helt ny grej, säger Anna Frykman vid Näringslivsenheten på Kungsbacka kommun.

ANNONS
|

Lördagen den 10 september är det återigen dags för höstfest i Kungsbacka. Då samlas lokala matproducenter, foodtrucks och andra aktörer i stadskärnan för att locka till smakprov på närodlat och andra produkter från närområdet. Och enligt Anna Frykman är det efterlängtat.

– Många har varit iväg på semester den här sommaren och nu är suget stort efter att träffas och ha trevligt och äta god mat, säger hon.

Dessutom är det på grund av pandemi och restriktioner ett tag sedan höstfesten gick av stapeln.

– Vi hade en mindre skördehelg i stan förra året, men då kunde vi inte ha någon marknad och många kom fram och beklagade det. Så det är extra roligt att kunna meddela att vi nu är tillbaka med höstfesten igen.

ANNONS

Inte officiellt ännu

I en tidigare artikel som Kungsbacka-Posten skrev om höstfesten blev det lite fel med datum och vilket band som skulle uppträda. Bluegrassbandet Dunderhead har spelat tidigare år, men är alltså inte klara för årets fest. Vilka artister som dyker upp till denna upplagan är inte officiellt ännu, men Anna Frykman lovar att stämningen lär bli densamma.

– Det blir lite åt bluegrasshållet och country, musik som passar in i temat. Förra året på skördehelgen hade vi ett lokalt band som var riktigt bra, men vilka det blir i år kan jag inte gå ut med ännu.

Däremot kan man avslöja en nyhet. Fredagar innebär klassisk after work på restaurangerna, och nu ämnar höstfesten haka på och köra en liten upptakt redan under dagen.

– På fredagen blir det en helt ny grej som vi kallar foodie friday och som vi drar igång redan innan lunch. Det kommer att finnas matvagnar och även en dj som spelar musik på torget. Så då kan man gå ut och sätta sig på en uteservering eller köpa mat och njuta av stämningen, säger Anna Frykman.

– Sedan, vid 15-16 kommer krögarna att ta över och köra sin grej, så då blir det klassisk after work, fortsätter hon.

ANNONS

En del återstår

Anmälan till matproducenter och aktörer är ute sedan tidigare i somras. Än så länge återstår dock en del innan kommunen helt kan gå ut med programmet.

– Att de kommer, det vet vi. Vi har Hamragård, Naturgården i Bröndome och Mariebergs gårdsbutik bland många andra. Men exakt vad de kommer att bjuda på, det är inte helt klart ännu. Och sedan hoppas vi på att även fler aktörer sluter upp, som till exempel alla duktiga mikrobryggerier vi har häromkring. Vi hoppas att så många som möjligt hakar på och välkomnar såklart både nya och gamla aktörer att delta, säger Anna Frykman.

LÄS MER:Nu drar Västerhavsveckan i gång: ”Vi måste vara rädda om havet”

LÄS MER:Linda syr klänningar av sängkläder: ”Jag gillar barnsliga grejer”

LÄS MER:Onsala herrgård fortsätter förfalla: ”Riktigt sorgligt”

ANNONS