Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Hårda slaget mot familjen – fyra motorcyklar stulna

När Jens Berthelsen kom ut i förrådet tyckte han att allt såg ut som vanligt. Men när han upptäckte att familjens fyra motorcyklar saknades fick han en chock.
– Det kändes som att jag fick en mindre hjärtattack.

Familjen utanför Fjärås har ett stort motorintresse. Jens kör ett par olika motorcyklar, och hustrun Charlotte ska börja övningsköra med en egen hoj. På lördagsmorgonen när Jens kom ut till det utrymme där cyklarna förvaras såg han till en början inget anmärkningsvärt. Det var först när Charlotte frågade var han ställt motorcyklarna som han upptäckte att de att de var borta.

– Jag tänkte direkt på min syster och svåger som blev bestulna på tre motorcyklar i Onsala förra året, säger Jens.

Två av dessa återfanns senare, med hjälp av polisen, men en saknas fortfarande. Familjen i Fjärås har också ett visst hopp om att få tillbaka stöldgodset.

Polisen undersöker platsen

– Jag har gjort en polisanmälan och polisen kommer faktiskt och undersöker platsen, vilket jag ser som positivt. De kanske vill få stopp på det här, säger Jens.

Polisens presstalesperson Anna Göransson bekräftar att en polisanmälan har kommit in, men vet inte mer om det specifika ärendet. Hon säger att man ofta gör en brottsplatsundersökning vid inbrott.

– Det är inte ovanligt, särskilt inte när det rör sig om ett högre värde, säger hon.

Hon känner inte till att det skulle förekomma någon inbrottsvåg i Kungsbacka just nu, särskilt inte gällande motorfordon.

– Det har varit en del stölder av gps:er och katalysatorer, men vad jag vet har det inte anmälts några andra motorcykelstölder i området på senare tid.

Tjuvarna passade på under stormen

Jens har ingen aning om hur tjuvarna fått reda på att han har motorcyklar, men påpekar att det ju är enkelt att se vilka fordon som är registrerade på en ägare.

– Det känns för jävligt att någon har gjort intrång här. Det blåste nästan storm natten till lördag, så de kanske valde tidpunkt efter väder, vi hörde ingenting, säger Jens Berthelsen.

Anna Göransson har svårt att uppskatta hur stor chansen är att motorcyklarna kommer tillbaka.

– Är det en liga så förs godset ofta ut ur landet, men visst händer det att sakerna kommer tillrätta, säger hon.