Nästa vecka väntas varmare vindar, och en hel del solsken, till våra trakter.
Nästa vecka väntas varmare vindar, och en hel del solsken, till våra trakter. Bild: Kent Eng

Håll ut i vårblåsten – varma vindkyssar på väg söderifrån

Less på vårkylan? Här kommer i så fall ett varmt besked – och en solig förhoppning: Nästa vecka kan bjuda på temperaturer omkring 20 plusgrader.
– En varmluftsmassa är på väg mot Västkusten söderifrån. Den typen av rörelse är den första av sin typ som vi kan se på våra radarbilder i år, säger Max Lindberg Stoltz, meteorolog vid SMHI.

ANNONS
LocationKungsbacka||

Från och med på måndag kan Kungsbackaborna känna varma vindar mot kinderna.

– Runt 18–19 grader kan det bli, men värmen kommer att märkas först framåt lunchtid. Men fram till måndag ska vädret vara ungefär som nu, med fem-sex grader och regn till och från, säger Max Lindberg Stoltz vid SMHI.

Vid de yttersta kustområdena till Kungsbacka kan det däremot vara aningen kyligare nästa vecka.

– Men kallt skulle jag inte säga att det blir, däremot svalare med omkring 15 grader. Det är varmare ju längre inåt landet man kommer, om man säger så.

Men solen då, visar den sig?

ANNONS

– Framför allt kommer det att bli betydligt varmare nästa vecka jämfört med nu. Det kommer att finnas solchanser, men det är de högre temperaturerna som kommer att märkas, säger Max Lindberg Stoltz.

Varmare väder i kombination med lite regn, risk för åska?

– Det är svårt att säga någonting om det nu, det är för tidigt. Men visst, varm luft har mycket energi så det skulle kunna åska. Men som sagt, det är svårt att svara på så här tidigt, säger meteorologen Max Lindberg Stoltz vid SMHI.

ANNONS