Här plockas klassiska landmärket ner i Kungsbacka

På måndagsförmiddagen monterades den klassiska Mario-statyn ned från sin plats intill E6 i Kungsbacka. Men den kända figuren kommer att göra comeback.

ANNONS
|

Sedan 1989 har han stått där och vinkat, Nintendos galjonsfigur Mario på det karaktäristiska gröna röret. Men nu monteras både staty och rör ned. Anledningen är, som Kungsbacka-Posten tidigare berättat, att Bergsala som är Nintendos distributör i Sverige ska bygga ett nytt huvudkontor. Och det ganska exakt på den plats där Mario-statyn har stoltserat under många år.

Men de som nu saknar den röd- och blåklädda rörmokaren kan vara lugna, Marios frånvaro är av det mer tillfälliga slaget. Bergsalas planer är att statyn åter ska stå på plats vid det nya huvudkontoret, och då ännu närmare E6 än idag.

ANNONS

”Kungsbackas mest kända landmärke”

– Han är Kungsbackas mest kända landmärke, jag tror det passerar 1,3 miljoner bilar förbi honom varje år, sa Bergsalas vd Owe Bergsten i samband med att han tog det första spadtaget till det nya huvudkontoret för några veckor sedan.

När Mario åter kan vara på plats vid motorvägen är i dagsläget inte känt. Men Bergsalas planer är att det nya huvudkontoret, som bland annat ska innehålla bolagets egen Nintendoutställning, ska vara klart nästa höst.

LÄS MER:Så tog Owe från Kungsbacka Nintendo till Sverige – och skapade spelhysteri

LÄS MER:Nintendomuseet håller stängt i coronatider

LÄS MER:Ingen oro för padeldöd i Kungsbacka

ANNONS