Gräsbrand vid vägen i Onsala

Ett gräsområde på 100 kvadratmeter började brinna intill Onsalavägen vid Vickan. Vägen stängdes till en början av och köer bildades.

ANNONS
|

Larmet inkom klockan 18.15. Räddningstjänsten åkte dit med tre enheter och vägen var tvungen att stängas av under släckningen.

– Där har vi en brand i gräset på cirka 100 kvadratmeter. Vi är framme och släcker, säger Björn van Der Kaay, larm- och ledningsoperatör Västra räddningsregionen.

Skapade bilköer

Branden var snabbt under kontroll men orsakade stor trafikpåverkan då vägen stängdes av under arbetet.

– Det är en gräsbrand precis vid vägen. Man stängde av vägen men släpper nu på växelvis, säger Martin Gärdehed, trafikledare på Trafikverket.

Vägavstängningen orsakade givetvis långa bilköer, vilket Kungsbacka-Postens reporter själv kunde erfara. Vid 19.30 meddelade räddningstjänsten att alla hade lämnat.

ANNONS

– Det brann i en ganska begränsad omfattning. Vi släckte och vattnade av, säger Lars Jostelius, larm- och ledningsoperatör.

Två bränder inom tio minuter

Ungefär vid samma tid, klockan 18.23, larmades räddningstjänsten till Hanhals men det visade sig vara en kontrollerad brand.

– Det var en kontrollerad eldning i vass, vi är kvar där med en enhet men har inte gjort någon åtgärd, säger Jörgen Bech, larm- och ledningsoperatör.

LÄS MER:Man rånad på klocka i sitt hem

LÄS MER:Misshandel i Kungsbacka under tisdagen

LÄS MER:Larm om brand i flerfamiljshus i Kungsbacka

ANNONS