Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På måndagen började det brinna i gräs och skog i Särö. Flera fordon från räddningstjänsten larmades till platsen. Bild: Mia Sandblom
På måndagen började det brinna i gräs och skog i Särö. Flera fordon från räddningstjänsten larmades till platsen. Bild: Mia Sandblom

Gräs och träd fattade eld i Särö

På måndagen brann det i terrängen i ett område i Särö.
Räddningstjänsten var på plats med flera enheter och personal från Kungsbacka och Lindome.
– Det brann på ett område om 50 x 75 meter, säger räddningstjänstens styrkeledare Daniel Axman.

Larmet kom vid klockan 13.40 på måndagen. Branden inträffade i området Nordgården i Särö, väster om Kungsbacka, där det av okänd anledning brann i ett gräsparti med intilliggande träd.

– Vi är framme med sex fordon och arbetar med släckning. Jag vet inte om det finns några byggnader i närheten, säger en larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten inledningsvis.

Finns det någon prognos för när ni kan vara klara?

– Man uppskattar insatsen till att ta tre timmar, säger operatören vid 14-tiden.

Vid 15.20 kunde räddningstjänstens styrkeledare Daniel Axman, från Lindomestyrkan, berätta mer om händelsen för tidningens reporter på plats, Mia Sandblom.

– Brandområdet var 50 x 75 meter stort och är nu släckt. Styrkan från Kungsbacka är på väg att lämna och personal från Lindome är kvar och bevakar, säger Daniel Axman.

– Området där det har brunnit är avspärrat och skyddat från spridning. Det är väldigt torrt i markerna nu, fortsätter han.

Ingen ambulans behövde kallas till platsen.

– Det finns en anmälan upprättad om allmänfarlig vårdslöshet. Vi misstänker att någon eldat och att det sedan spridit sig, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen region Väst.