Glennartz ställde till med sommarshow: ”Vi har följt dem länge”

På torsdagskvällen samlades fullt med folk i innerstaden för att umgås och lyssna på Onsalarockarna i Glennartz. Och somliga hade bänkat sig tidigt för att få de bästa platserna.
– Vi har varit här sedan 15.30, säger Matilda Axén som tillsammans med familj och vänner följt bandet länge.

ANNONS
|

Inte samma högsommarvärme som förra gången det begav sig - men med ett showande Glennartz på Kungsbackas bargata steg ändå temperaturen ett par hack.

– Det känns riktigt bra. Kan nog ha varit lite mer ös från start förra året, men då var det ju mycket varmare ute. Men det kommer att komma igång ännu mer nu i andra set, säger bandets sångare Markus Lindqvist.

Han har precis klivit av scen efter första set där bandet levererat musik av artister som Håkan Hellström, Den Svenska Björnstammen samt klassiska rockbandet Queen.

”Vår egen Tommy Körberg”

Och publiken verkade uppskatta såväl låtarna som showandet. Uteserveringarna på Norra Torggatan var proppfulla med glada människor, och allt som oftast klev Markus Lindqvist ut bland publiken för att visa att nu är det show på allvar.

ANNONS

Somliga hade dessutom bänkat sig i riktigt god tid för att få se bandet på så nära håll som möjligt.

– Vi har varit här sedan 15.30, säger Matilda Axén som slagit sig ner längst fram vid scen tillsammans med familjemedlemmar och vänner.

– Glennartz är Kungsbackas stolthet. Vi brukar säga att sångaren är vår egen Tommy Körberg, säger Camilla Axén som är lika laddad som de andra vid bordet.

Sannolikt hör de till bandets allra största fans. Bara senaste tiden har de sett bandet ett antal gånger.

– Jag hade 30-årsfest nyligen och då hade jag bokat in dem som band till festen, säger Matilda Axén och skrattar. Hon lägger till:

– De är väldigt goda vänner och ställde gärna upp.

– Vi har följt dem länge. Man blir glad när de spelar och de är väldigt duktiga musiker, säger Camilla Axén.

Gemytlig folkfest

En annan som trivdes fint under kvällen och var glad att se allt folk som samlats var krögaren Aziz Acar som driver flera av krogarna i innerstaden.

– Det är fantastiskt bra. Väldigt gemytligt och lite känslan av folkfest. Vi drog ju igång det här med konserter på gatan förra året och det var väldigt lyckat. Nu kör vi igen denna sommaren med tre konserter, och Glennartz är först ut. Riktigt kul att så många passar på att komma ut nu under semestern och fylla vår gata, säger Aziz Acar.

ANNONS

Lyste upp i extranumret

Så, frågan är då om Markus Lindqvist är Kungsbackas Tommy Körberg. Många på Norra Torggatan höll nog med om det i sista extranumret när bandet avslutningsvis körde Körbergs klassiker Stad i ljus. Publikens röster steg i allsång, och över alltihop låg Lindqvists stämma i vad som blev en stämningsfull final.

LÄS MER:Första konsertkvällen på Tjolöholm: ”Succé”

LÄS MER:Hög men nervös stämning på krogarna: ”Såå jäkla skönt”

ANNONS