Glädjebeskedet: Myrins textil får flytta tillbaka till brandhärjade lokalerna

Myrins textil och Studio Husqvarnas butik drabbades av explosionen i Annedal i slutet av september. Ovissheten har varit stor, om de ens kunde få flytta tillbaka till sin lokal på Övre Husargatan. Men nu har ett glädjande besked kommit.
– Det känns jätteskönt verkligen. Förhoppningen är att vi redan kan öppna verksamheten igen i början på nya året, säger Erik Myrin, vd.

ANNONS
LocationKungsbacka|

Det har nu gått en och en halv månad sedan explosionen i Annedal som chockade Göteborg. Flera personer fördes till sjukhus varav en kvinna avled senare på sjukhus av sina skador.

Flera butikslokaler på Övre Husargatan blev förstörda i explosionen och för Myrins textil som legat på gatan sedan 40 år tillbaka har ovissheten efteråt varit jobbig. Men nu har det kommit ett glädjande besked.

– Vi har fått information att det inte finns någon rasrisk eller så stora skador på fastigheten. Det känns jätteskönt verkligen. Denna veckan är de där och återställer lokalen, det som har rasat, säger Erik Myrin, vd.

ANNONS

LÄS MER:Stora skador efter explosionen i Göteborg

Företagen har hjälpts åt i tragedin

På grund av explosionen flyttade Myrins textil hela sin verksamhet till huvudkontoret i Anneberg. Man delade på den 390 kvadratmeter stora lokalen i Annedal med Studio Husqvarna, som också fick flytta in, tillfälligt i Kungsbackabutiken.

– Det funkar väldigt bra. Det fanns ingen tvekan om att de skulle flytta in här och vår kunskap och vårt utbud bidrar till varandra. Vi har våra kunder och de sina men det är samma typ av kund, så om någon kommer och vill ha en symaskin kanske även vi har tyg som de kan använda, säger Erik Myrin och fortsätter:

– Det finns bara fördelar med detta och jag ser bara möjligheter. Sen får vi se om det blir kortsiktigt eller långsiktigt det har vi inte diskuterat än.

LÄS MER:Misstänkte bombmannen hittad död i Göta Älv

Vet inte exakt när de kan flytta tillbaka

Båda företagen vill tillbaka till Göteborg och Övre Husargatan men ingen visste om det ens skulle vara möjligt att flytta tillbaka eller om man var tvungen att leta efter nya lokaler. I explosionen rasade delar av tak och väggar in, men nu har de alltså fått besked att de kommer kunna återvända till lokalen igen.

– Vi vet inte exakt när vi kan flytta tillbaka. Vi måste köpa in varor till en helt ny butik så bara vi får en indikation på när ungefär vi kan flytta in, så man kan planera inköp. Får vi en ungefärlig månad så har vi någonting att se fram emot, säger Erik Myrin.

ANNONS

LÄS MER:Stort polispådrag vid Dotetorp – bombskyddet inkallat

Förhoppningen: ”Öppna verksamheten igen i början på nya året”

Det är mycket arbete innan den brandhärjade lokalen kan användas igen. Först ska man bygga upp det som rasat, sedan måste hela lokalen brandsaneras på grund av rökskador. Undertaket ska bytas ut och alla ytskikt ska bytas och förbättras. Men hoppet har ändå tänts, trots att det fortfarande är oklart när de kan flytta tillbaka.

– Det gick mycket fortare än vad vi trodde, vilket känns superhärligt. Först var beskedet att det skulle ta ungefär ett år. Men nu efter att de tekniska byggundersökningarna är klara är det bara några månader bort till att vi har en återställd lokal. Förhoppningen är att vi kan öppna verksamheten igen redan i början på nya året.

LÄS MER:Glenns företag i Hede fick utrymma akut: ”Ett jäkla pådrag”

”Vi börjar om på ny kula”

Erik Myrin försöker hela tiden att se framåt och ser positivt på framtiden. Han berättar att det är många kunder som hör av sig och frågar när de ska öppna igen. Svaret på den frågan blir snart.

– Vi väntar med spänning på när vi kan flytta in igen. Vi ser det som att vi börjar om på ny kula. Att vi kan göra butiken till någonting bättre och som vi kan utveckla. Jag hoppas att vi väldigt snart vet när vi kan öppna igen. Sen om det blir januari, februari eller mars det återstår att se, säger han.

ANNONS

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS