Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Gäster och krögare välkomnar nya utereglerna

Tisdagen var första kvällen med lättade restriktioner på krogen och alkoholservering ända fram tills 22.
Välkommet, och ett första steg mot en mer normal tillvaro, summerade både krögare och gäster när Kungsbacka-Posten gav sig ut bland uteserveringarna i den ljumma junikvällen.

Sällan kunde väl de mer generösa serveringsreglerna kantats av en bättre premiärafton. För den flödande kvällssolen fyllde snabbt upp uteserveringarna i stadskärnan.

På Norra Torg satt Lena Törning, Eva Holm och Åsa Andersson, före detta kollegor från skolvärlden, som i alla år hållit kontakt och träffats för en bit mat och kanske ett glas vin.

De välkomnade lättnaderna.

– Ja, det känns ändå jätteskönt. För första gången vågar man tro på en framtid som liknar den världsbild vi hade innan allt detta började, tyckte Lena Törning.

Hoppas få resa

Och de tre tjejerna i gänget var överens om att de förlängda serveringstiderna inte var det viktigaste. Snarare välkomnade de känslan av att en mer normal tillvaro väntar runt hörnet.

– För oss betyder just den biten med alkoholservering inte så mycket. Många gånger kör vi bil när vi ska ses, så vi dricker ändå bara vatten. Men jag tror att både vaccinet och de lättade restriktionerna gör att man nu i alla fall vågar börja drömma, till exempel om att få resa igen, sade Åsa Andersson.

LÄS MER: Norra Torg ska bli maxad bargata: ”Vill skapa en wow-känsla”

– Och att få slippa jobba med munskydd, tyckte Eva Holm som numera jobbade i vuxenpsykiatrin, där munskydd är ett krav.

Ett trendbrott

Också Ostindiska Ölkompaniets uteservering fylldes snabbt upp upp under tisdagskvällen. Kenneth Dämbäck, som sitter i ledningen för Ostindiska-kedjan, var på plats för att kolla in Quiz-premiären. Han sken ikapp med solen.

LÄS MER: Nytt bryggeri i kommunen: ”ett lokalt öl behövs”

– Det är ju det här vi har väntat på, jag hoppas det är ett välkommet trendbrott. Folk är trötta på att sitta hemma och för oss är det en räddning att vi nu kan öppna upp uteserveringarna, tyckte han.

Fler bokar

Daniel Vanpalo, krögare på Grevens Gastro och Bellis vid torget, ser redan en ökning i bokningarna efter att serveringskvällen förlängts.

– Ja, speciellt på Grevens, som ju är en utpräglad kvällsverksamhet. Nu hinner gästerna komma hem, landa och sedan gå ut, de extra timmarna betyder mycket, jämfört med att sluta servera klockan 20, säger han.

LÄS MER: Krögare vill se mer aktivt stöd från kommunen – ”Är tyvärr inte i framkant”

Joakim Thorbing, som driver restaurang Rum 35 i Hotell Hallands bottenplan, kallar de lättade restriktionerna för ”ljuset i tunneln”.

– Ja, nu kan vi ha längre sittningar, och gästerna hinner ta dessert och kanske en kaffe med avec efter middagen. Men framför allt är det positivt att våra uteserveringar kommer igång, säger han.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.