Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Fyra finalister – vilket är Kungsbackas knasigaste träd?

Kungsbacka-Posten bad läsarna om hjälp för att hitta kommunens knasigaste träd och nu har fyra finalister tagits fram.
Det står mellan en ek som ”käkat upp” en vägskylt, ett träd som slår knut på sig själv, en ”oxelbjörk” och ett H-format träd.
Vilket av dessa tycker du ska koras till Kungsbackas knasigaste träd? Spana in finalisterna i bildspelet och rösta sedan i slutet av artikeln.

I somras gick Skogssällskapet, en stiftelse som arbetar med skog och mark, ut och efterlyste ”Sveriges knasigaste träd”. Gensvaret var enormt.

– Efterlysningen av de knasiga träden har väckt ett otroligt engagemang. Många svenskar har tagit sig ut i naturen för att upptäcka den mångfald som finns, sa Karin Fällman Lillqvist, hållbarhetschef på Skogssällskapet, i ett pressmeddelande.

Inget träd från Kungsbacka tog sig in bland träden som utsågs till knasigast i respektive landskap. Men visst finns det knasiga träd även i Kungsbacka kommun?

Den frågan ställde Kungsbacka-Posten till er läsare och nu har fyra finalister tagits fram. En av dessa är eken som har slukat en trafikskylt – inskickad av Ulrika Lundén från Onsala.

– Jag såg den för första gången för över 20 år sedan. Jag bor bara ett stenkast från eken och går förbi den ofta när jag är ute på promenad, säger hon.

I dag ser den ”slukade” skylten nästan ut som ett stekt ägg, men från början är det en skylt med budskapet ”förbud mot trafik med fordon”.

– Skylten har tappat färg genom åren, tidigare var den röd men har ju varit utsatt för väder och vind. Förr syntes det att det var en sån skylt, säger Ulrika Lundén.

Det är alltså den här bekanta skylten som ”ätits upp” av eken i Onsala. Bild: Transportstyrelsen
Det är alltså den här bekanta skylten som ”ätits upp” av eken i Onsala. Bild: Transportstyrelsen

Vad tror du, är det Kungsbackas konstigaste träd?

– Jag kan nog tänka mig att det finns knasigare träd ändå. Det här är ju ett träd i symbios eller vad man ska säga. Så det kanske finns knasigare träd som är mer vanliga än det här.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.