Fullt utvecklad brand i byggnad

En övergiven byggnad i ”Beverly Hills” brann kraftigt under natten till måndag. Räddningstjänsten var på plats med åtta brandbilar som kämpade mot lågorna – men lät till slut byggnaden brinna ner till grunden. Polisen misstänker brott i samband med händelsen. Och insatsen fortsatte under måndagen.
– Vi kommer låta byggnaden brinna ner helt, säger räddningstjänsten tidigt på morgonen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeKungsbacka|

Klockan 01.27 kom larmet om en brand i en byggnad på Inlagsvägen i Västra Hammerö, även kallat ”Beverly Hills”.

Enligt Christer Dyrfelt, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg, brann det då kraftigt.

– Det är en fullt utvecklad brand i byggnaden. Vi är på plats där tillsammans med polis och ambulans, säger Dyrfelt klockan 01.50.

Övergiven fastighet

Enligt Räddningstjänsten i Storgöteborg handlar det om en övergiven fastighet med två lägenheter. De var tidigt på plats med sex enheter och satte en prognos på flera timmar.

– Det finns ingen spridningsrisk utöver den här byggnaden, säger Dyrfelt.

Film: Joakim Eriksson.

Brann ner under kontrollerade former

Vid klockan 04.30 var räddningstjänsten fortfarande kvar på plats och kämpade med att släcka branden.

– Vi kommer att vara kvar här en stund till och vi kommer låta byggnaden få brinna ner helt under kontrollerade former, säger Anders Helmborn, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Ytterligare några timmar senare, vid 07-tiden, hade räddningstjänsten fortfarande en enhet på plats, men elden var under kontroll.

Polisen misstänker brott

Även polisen larmades till platsen och enligt Ann-Christin Löfstrand, polisens vakthavande befäl i Väst, har patrullen upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

– Det är den rubriceringen vi har i nuläget, men vi får se om det framkommer något mer under den tekniska undersökningen som ska göras när allt är släckt och har svalnat, säger Löfstrand.

Enligt både polisen och räddningstjänsten ska det inte varit någon person inne i byggnaden när branden bröt ut.

Insatsen fortsätter under måndagen

Vid 08-tiden på måndagsmorgonen hade räddningstjänsten tre enheter på plats.

– Vi är där för eftersläckning och bevakning nu, säger Fredrik Östlund, larm- och ledningsoperatör.

Vid klockan 09.30 var prognosen att räddningstjänsten skulle stanna ytterligare en timme.

Polisen planerar att genomföra en teknisk undersökning av den brandhärjade byggnaden under tisdagen.

– Vi har varit på plats och satt upp avspärrningar och tagit bilder av platsen. Sen planerar vi att genomföra tekniska undersökningen under morgondagen, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.

Bristfällig bevisning

Orsaken till branden är okänd.

– De har sökt igenom byggnaden utan att anträffa någon, räddningstjänsten uppger att branden verkar ha startat i hallen eller foajén, men det är inte fastställt ännu, säger Thomas Fuxborg.

Det är inte säkert att den tekniska undersökningen kommer leda till någon bevisning. På måndagsmorgonen var byggnaden helt jämnad med marken.

– Problemet med bränder är att bevisningen kan brinna upp, men vi ska åka ut dit nu och spärra av platsen, säger Gustav Bengtsson på polisens krimjour i Halland vid klockan 10.30 på måndagen.

Polisen har ingen misstänkt och har hållit förhör med ett par vittnen och uppmanar nu personer som eventuellt sett eller hört något i området vid tiden för brandens start att höra av sig.

– Är det någon som gjort iakttagelser i samband med brandens start är de såklart välkomna att höra av sig till polisen, säger Gustav Bengtsson.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS