Fullt övertänd ladugård i Billdal

Under natten mot lördag började en ladugård brinna med öppna lågor i Billdal, precis vid gränsen till Kungsbacka. Ladan fick brinna ner till grunden och senare framkom det att flera djur, får och kaniner, hade brunnit inne.

ANNONS
|

Det var vid klockan 03.54 under natten mot lördag som räddningstjänsten fick in ett larm om en brand i en byggnad.

– Vi är på plats där just nu och det är en fullt övertänd ladugård. Jag vet inte exakt hur stor byggnaden är, men det har spridit sig lite till huset, säger Johan Eklund, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Räddningstjänsten är på plats med totalt sju enheter. Vid klockan 04.40 meddelade räddningstjänsten att man har fått kontroll på branden, som enligt tidigare uppgifter hade spridit sig till huset intill.

– Ladugården kommer att brinna ner helt, säger Mikael Lindgren, larm- och ledningsoperatör.

ANNONS

LÄS MER:Tjuvarnas byte – tandläkarmaterial för hundratusentals kronor: ”Inget man säljer på Blocket”

LÄS MER:Coronautbrott på Fjordskolan – elever skickas hem

Förundersökning om mordbrand

Vid klockan 05.30 brann det fortfarande i ladugården, men räddningstjänsten bekräftade att det inte längre fanns någon större spridningsrisk.

Även polisen larmades till platsen och enligt Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i Väst, kommer man att spärra av platsen för att kunna genomföra en teknisk undersökning.

LÄS MER:Premiären för ”Flashback forevers” liveshow flyttas fram

– Det har varit en totalbrand i byggnaden och vad jag förstod det som så var det nära att branden spred sig. Vi har inlett en förundersökning om mordbrand, säger Johan Josarp.

– Vi kan inte utesluta att den är anlagd. Vi vet inte brandorsaken än, men det får svalan innan vi går in, säger polisen presstalesperson Peter Adlersson senare under lördagsmorgonen.

Enligt polisen finns det inga uppgifter om några personskador, men flera djur, får och kaniner, ska ha brunnit inne.

”Kommer vara här i några timmar till”

Strax efter klockan 07.30 var endast en bil kvar från räddningstjänsten.

– Vi är kvar och övervakar, och vi kommer att vara här i några timmar till. Det är en del glödbränder nu efteråt, säger Niclas Fogelqvist, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Vid niotiden kunde räddningstjänsten konstatera att branden inte hade spridit sig till huset intill. En stund efter klockan 13.00 lämnade räddningstjänsten platsen.

ANNONS