Fullsatt på Babblarna-premiären: ”Det blir alltid succé”

En sprallig och förväntansfull publik tog emot Babblarna på Kungsbacka Teater. Det var urpremiär för julshowen på lördagsförmiddagen och fortsatte med ytterligare två fullsatta föreställningar under dagen.
– Vi hade kunnat köra hur många gånger som helst, säger Victoria Forsberg, utvecklare på teatern.

ANNONS
|

Det är en speciell stämning i foajén innan första föreställningen av Jul & kul med Babblarna. Rastlös, förväntansfull och högtidlig på en gång. Babblarna, de allra yngstas favoriter, riktar sig till barn i förskoleåldern och de färgglada figurernas mest hängivna fans är troligtvis utrustade med napp och blöja på premiären.

LÄS MER:Efterlängtad premiär när bion öppnade i Kungsbacka igen

Pandeminbarnen på premiär

En mamma kallar dem ”stackars pandemibarn” och syftar på att dessa barn aldrig tidigare kunnat bevittna teater på grund av restriktioner. Så längtan är stor efter att ridån ska falla.

Tre föreställningar av Jul & kul arrangeras efter varandra. Nästan 500 personer får plats varje gång och varenda biljett har gått åt.

ANNONS

– Babblarna har varit här massor med gånger, och det blir alltid succé. Men nu har det ju varit uppehåll länge. De var här och repade igår för de har ju också blivit lite ringrostiga senaste året, säger Victoria Forsberg, utvecklare på teatern.

LÄS MER:Nina har vabbat 19 dagar i rad

Spännande julklappsutdelning

I cafeterian är vinet och räksmörgåsarna utbytta mot festis, donuts och chokladbollar. På ett gigantiskt bord ligger Babblarna-prylar till salu, men när klockan ringer ställer sig barn, föräldrar och far- och morföräldrar i kö för att komma in och sätta sig.

Scenen är karaktäristiskt färgglad och smyckad med julgranar. När glada karaktären Klonk gör entré riktas alla blickar mot hennes blåmetalliska dräkt och rosa tofsar på huvudet. Hon samspelar med publiken som sjunger, applåderar och kommunicerar, men höjdpunkten är antagligen julklappsutdelningen. Ursäkta spoilern, men när Diddi får en dinosaurie i sitt paket så lyfter nästan taket av entusiasm.

LÄS MER:Smittskyddet varnar för RS-virus: ”Överväg att låta barnen stanna hemma”

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS