Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frillesås centrum.
Folk pratade om nattens händelse i Frillesås centrum. Bild: Ellinor Svensson

Frillesåsborna om attacken: ”Det är jättehemskt”

En man blev under natten till måndagen knivhuggen när han konfronterade två personer som tänt eld på hans bil. Det är tredje attacken under en månad mot familjen i Frillesås.
– Jag tycker det är jättehemskt, man tycker ju synd dem, säger Frillesåsbon Margareta.

Mannen i familjen vaknade under natten av att familjens bil stod i brand. När han gick ut för att konfrontera de två personerna som tänt eld på bilen blev han knivhuggen i magen. Han fördes till sjukhus med lindriga skador. Polisen kunde gripa en gärningsman som nu är anhållen, misstänkt för mordförsök, men den andra personen är fortfarande på fri fot.

– Det är sjukt att det händer här, man bor ju på landet av en anledning. Man tror inte sånt här ska hända i ett litet samhälle. Det var inte heller så längesen mordförsöket på pizzerian hände heller, säger Dan.

LÄS MER: Långt fängelsestraff för knivattack på pizzeria

”Vill inte spekulera”

Då märkte han av att det blev lite oroligt i samhället men att de här attackerna inte riktigt är samma sak. Men att det pratas om händelsen, det gör det.

– Man undrar vad som hänt så klart men jag vill inte spekulera, man vet inte vad som ligger bakom. Och det finns nog med folk som spekulerar på nätet och sociala medier.

Margareta håller med. Det är inte deras ensak att hålla på att gissa vad som hänt.

– Jag hoppas de får hjälp med skydd och bevakning. Det viktigaste är att det gick bra med mannen, att han klarade sig, säger hon.

LÄS MER: Gärningsperson förd till sjukhus efter misstänkt mordförsök

Frillesåsborna: ”Varför skulle det inte kunna hända här?”

Några andra Frillesåsbor som vill vara anonyma säger att de inte hört att det snackats så mycket om händelsen. Kanske i respekt för familjen, gissar de.

– Jag har inte reflekterat så mycket kring det. Det har inte stått något om det i grupper eller så, men det är klart det är synd om familjen. Det verkar vara riktat på något sätt.

Två andra från Frillesås, Magnus och Björn, är inte så förvånade över att det händer här.

– Varför skulle det inte kunna hända här? Den tiden då man tänkte så är väl lite förbi. Frillesås har blivit större, växer mer och mer, säger Magnus.

”Tragiskt att det händer”

De båda tycker att det blir mycket spekulationer på en mindre ort. Att det är vanligt att halvsanningar sprids som folk sedan tror är sanningen.

– Det är tragiskt att det händer. Men man har ingen aning om vad som hänt så det är ingen idé att spekulera, säger Björn.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.