Under lördagskvällen jagade polisen en bil genom Kungsbacka. På Gröningevägen var Frida Cissig nära att bli påkörd när hon höll på att leda sin häst över vägen. (Genrebild)
Under lördagskvällen jagade polisen en bil genom Kungsbacka. På Gröningevägen var Frida Cissig nära att bli påkörd när hon höll på att leda sin häst över vägen. (Genrebild) Bild: Rolf Andersson

Frida blev vittne till biljakten –blev nästan påkörd

Under lördagskvällen inträffade en intensiv biljakt genom Kungsbacka. Frida Cissig skulle precis leda sin häst över Gröningevägen när ett högt däcktjut bakom närmsta kurvan snabbt fick henne att vända.
– Då kommer bilen i säkert 150 km/h och passerar bara 20 centimeter från mig och min häst, säger hon.

ANNONS

Det var vid 20.09 som polisen inledde den biljakt som skulle komma att ta slut i Varla senare under lördagskvällen. En bil hade struntat i att stanna efter att polis signalerat, och därefter hade jakten startat.

Senare valde polisen att även kalla in helikoptern i sökandet som gick genom centrala Kungsbacka.

Samtidigt vid ett stall på Gröningevägen hade Frida Cissig precis tagit sig in till hagen för att hämta upp hästen för en ridtur. Hon hade fått på grimman och skulle leda henne över vägen då hon hörde sirener på avstånd.

– Jag tittade mig för och såg ingen, men så fort jag kommer ut på vägen så hör jag bara däcktjut, säger hon.

LÄS MER:Intensiv biljakt slutade i Varla – man flydde från platsen

”Blev bara så himla rädd”

Frida Cissig reagerar instinktivt, vänder sig direkt om och knuffar tillbaka hästen mot sidan av vägen. När hon står lutad mot hästkroppen passerar sedan en bil som kör alldeles för fort förbi bakom hennes rygg.

– Då kommer en bil i säkert 150 kilometer i timmen och passerar bara 20 centimeter från mig och min häst. Jag blev bara så himla rädd, efteråt kunde man se däckspåren som nått ut en bit i gräsmattan där vi stod, säger hon.

Det är en väldigt kurvig 70-väg just mellan stallet och hagen där hon befann sig. Strax efter att bilen passerat kommer också civilpoliser körande.

– De kom efteråt och vevade ner rutan men jag bara pekade ner mot Varla så att de skulle kunna ta honom, säger Frida Cissig.

LÄS MER:Biljakt slutade i diket i Fjärås

Ren tur att ingen olycka inträffade

Dagen efter har chocken lagt sig, men hon inser att det bara var ren tur att ingen olycka inträffade.

– Jag hade ju kört längs den vägen bara en kvart tidigare och då var det flera cyklister ute och gångtrafikanter. Det var rena turen att han inte körde på någon eller av vägen. Han hade haft mig och 750 kilo häst över sig om han hade fortsatt åt fel håll, säger hon.

Både Frida Cissig och hästen klarade sig oskadda. Hon hoppas nu att gärningsmannen kan hittas.

– Jag tycker det var synd att de inte fick tag på honom. Jag såg helikoptern som kom strax efter.

LÄS MER:Polisen jagade bilist genom centrala Kungsbacka

Efter händelsen kunde hon och hästen ta sig över vägen och in i stallet. Det blev trots allt en ridtur och när hon kom hem berättade hon för sin man vad som hänt.

– Min man tyckte väl bara att det var skönt att vi överlevde, han var inte med så han blev ju inte så rädd. Själv sitter jag inte i full chock heller men det är klart att det var otäckt.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS