Från Hamburg till Frillesås på Vespa: ”Var är stranden?”

De startade i Hamburg förra onsdagen. Efter en träff med andra entusiaster pustar nu gänget ut i Frillesås innan resan går hemåt igen.
– Vi kommer att köra totalt 1 800 kilometer, säger Carsten Gaafs som är sugen på att så snabbt som möjligt komma ner till vattnet för ett svalkande dopp.

ANNONS
|

– Where is the beach? Var är stranden?

Mannen som ställer frågan med tysk brytning heter Carsten Gaafs och har nyss klivit av sin Vespa utanför pensionatet i Frillesås. Tillsammans med kamraterna Hartmut Wegener, Stephan Martens och Gerhard Lüllau är han ute på en tiodagars lång utflykt med sin tvåhjuling.

– Vi har varit på en vespaträff i Lundsborg. Lundsbrunn? Lundsbrunn är det, säger Stephan Martens och pekar ut orten som ligger en bit utanför Skara på kartan.

30-årsjubileum

De kommer från Hamburg och samtliga är medlemmar klubben Vespa-club Lüneburg. Träffen de varit på visar sig vara ett 30-årsjubileum för Svenska scooterklubben.

ANNONS

För många kan nog vespa vara ett samlingsnamn på små tvåhjulingar med retro-utseende. Men det är ett eget varumärke på scootrar som tillverkas av Piaggio, och finns i olika varianter. Ordet vespa är för övrigt italienska för geting. Herrarna från Hamburg kör dock de med mer klassiskt utseende.

Är det gamla modeller?

– Nej, de här är nya allihop. De är på 300 kubik och kan köras i upp till 125 kilometer i timman, förklarar Hartmut Wegener.

Vad är det bästa med att köra scooter?

– Det är kul, frihet, men också väldigt praktiskt. De här är automat allihop, så det är bara att köra, säger Gerard Lüllau.

Nu blir det ett stopp i Frillesås, och sedan över till Danmark.

– Vi åker över till Danmark i morgon, och sedan fortsätter vi hemåt mot Hamburg, säger Carsten Gaafs.

Ni har haft ganska varma dagar?

– Haha ja, det har varit varmt. Men det är fint, säger Gerard Lüllau.

Om de vill vara med på bild?

– Gärna! Men får vi ta av oss mc-kläderna först? frågar badsugne Carsten Gaafs.

LÄS MER:Ginföretagets nya spritsatsning: ”Lätt sälta från Kungsbackafjorden”

LÄS MER:Experten om hysterin kring invasiva arter: ”Dessa behöver du inte vara rädd för”

ANNONS