Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Frågesports-proffset från Åsa med i SVT:s Muren

Louise Felldin från Åsa har deltagit i flera populära frågesportsprogram genom åren, från Jeopardy till Postkodmiljonären och Vem vet mest.
Nu har turen kommit till SVT:s Muren – på Påskafton möter hon den skräckinjagande expertpanelen.
– Det här är helt klart det svåraste programmet jag varit med i hittills, säger Louise Felldin.

Louise Felldin, tidigare Nordström, växte upp och gick i skola i Åsa som barn. I dag arbetar hon som näringslivsdirektör i Linköping och har en lång karriär inom kommunikation och marknadsföring bakom sig, men också inom ett av hennes stora intressen – frågesport.

Under årens lopp har Louise Felldin deltagit i alltifrån Jeopardy till Postkodmiljonären och Vem vet mest – och inom familjen har de alltid tävlats i både melodikryss och frågespel.

– Intresset kommer egentligen från min pappa som själv var med i några tv-program. Han var allmänbildad, men även min mamma och senare mina syskon. De hade ett intresse för samhällsfrågor och vi har alltid tävlat i spel som Trivial Pursuit, säger Louise.

LÄS MER: Från soldat i Afghanistan till dokusåpaprofil

Svåraste programmet hittills

Efter att hon vågat ta första steget och anmäla sig till Jeopardy och det visade sig gå riktigt bra, fick hon mersmak. Men inför kvällens program av SVT:s Muren funderade Felldin ett tag på vad hon gett sig in i.

– Det är helt klart det svåraste programmet hittills, för du har ju experter som möter dig i deras egna ämnen. Det är helt galet egentligen, hur kan man ens ställa upp på nått sånt? Det är ju ren kamikaze, men med inställningen att ha kul så blir det bra, säger hon med ett skratt.

Många har imponerats både hemma och på jobbet när de fått höra att Louise ska delta. I början var det hon och en vän från Göteborg som sökte, men efter uttagningen var det bara Louise som gick vidare.

LÄS MER: Liam från Fjärås i fokus i nya barnsuccén

Krävs en hel del tur

I dag bor hon i Norrköping med sin man efter att ha flyttat från västkusten redan 1994.. Hennes favoritämnen rör kultur, litteratur, djur och natur, men sport undviker hon helst.

– För att vara bra på frågesport ska man dels ha mycket tur, vilket jag hade just här eftersom sport inte dök upp som en av kategorierna. Det gjorde mig glad, säger hon.

Hennes bästa tips för att lyckas med frågesport är att veta lite om allt.

– Man kan säkert träna sig men det måste finnas ett genuint intresse på det mesta. Man måste vara nyfiken på kunskap och försöka hänga med i världshändelser och följa nyheterna. Antingen är man intresserad av värdelöst vetande eller så är man inte det. Jag är inte alls superbra på ett ämne, men kan lite av det mesta, säger hon.

LÄS MER: Stjärnan från Kungsbacka tävlar i nya tv-nöjet ”Duellen”

”Det är en lek”

Hon är glad att hon anmälde sig och fick vara med om att möta ”muren”. När hon väl stod framför experterna kände hon en spänd förväntan.

– Jag hade ju bestämt mig för att ta vara på det här och försöka ha kul och se det för vad det är – underhållning och inget annat. Jag passade på att njuta av situationen. Det är en lek och man ska inte ta sig själv på för stort allvar, säger hon.

Hur det gick i lördagens program har hon skrivit på många papper för att inte avslöja på förhand. Hur det går för Louise Felldin kan man se på SVT 1 klockan 20.00 och även senare på SVT-play.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.