Fototävlingen avgjord – Emma tog vinnarbilden

Efter ett hårt och långt juryarbete står det klart att Emma Bruhn tar hem förstapriset i Månadens bild i april, med bilden på en dimhöljd frostmorgon på golfbanan i Vallda. I bildspelet hittar ni alla övriga bidrag som fick poäng av juryn.

ANNONS
|

Fotointresset är stort hos Kungsbacka-Postens läsare och många ville vara med och tävla om bästa aprilbilden. Och att Kungsbacka sträcker sig från skogens inland till friska Västerhavet syns tydligt på tävlingsbidragen.

För juryn blev det ett hårt arbete att utse vinnarbilden bland de många fina tävlingsbidragen. Till slut stod Valldabon Emma Bruhns bild från en frostnupen vårmorgon på Vallda golfbana som klar segrare.

– Vad roligt, jättekul, säger Emma när Kungsbacka-Posten ringer upp för att gratulera till vinnarbilden.

Så här berättar hon själv om bilden som vann juryns gillande:

– Jag är morgonpigg och har hund så vi är ofta ute runt 5-snåret på morgonen. Och vid den tiden kan ljuset vara fantastiskt, särskilt om man är ute innan solen gått upp. Den här bilden är tagen på golfbanan, en sådan där dag då temperaturskillnaderna är stora, vilket är ganska typiskt för april. Det är då man kan få se den där vackra morgondimman över marken, säger hon.

ANNONS

Inte första gången

Emma Bruhn har tävlat förr med sina bilder och hon kom tvåa i Kungsbacka-Postens tävling om bästa vinterbilden, också det ett motiv fångat i mjukt morgonljus.

Emma berättar att hon kollar väderapparna på kvällen, för att se om det är chans på fint morgonljus den kommande dagen.

– Jag älskar att fotografera och motiven är nästan bara natur. Min sons kompis sa någon gång att ’det är bara tanter som fotograferar träd’, men då har jag nog blivit en sådan träd-tant, för jag hittar många motiv i naturen, säger hon och skrattar.

Vill inspirera

Vid sidan av fotointresset är Emma en aktiv cyklist, som kör både landsväg och mountainbike och hon är också en flitig vinterbadare.

– Och så jobbar jag i kommunen, jag är en helt vanlig kommuntant, säger hon.

De bästa bilderna brukar hon dela i sociala medier och på sin Insta-stories.

– Det är inte så mycket för egen del, jag vill mest ge lite ögongodis, och hoppas inspirera andra att ge sig ut och se allt det vackra som faktiskt finns därute. Sedan är det så klart alltid härligt om någon kommenterar att de fått inspiration av att se mina bilder, säger Emma Bruhn.

ANNONS

Priset i Kungsbacka-Postens Fototävling består av ett presentkort värt 500 kronor på Kungsmässan.

I bildspelet hittar ni alla övriga bidrag som fick poäng av juryn, och därmed förtjänar hedersomnämnanden.

LÄS MER:Fota maj i Kungsbacka – tävla om ett presentkort

LÄS MER:Christer fångade den bästa vinterbilden: ”En del tur”

LÄS MER:Lars tog månadens bästa bild: ”Gråskalan blev bra”

ANNONS