Maria Frykstedt är brottsförebyggande samordnare i Kungsbacka, och hon välkomnar fler föreningar till sommarens trygghetsvandringar.
Maria Frykstedt är brottsförebyggande samordnare i Kungsbacka, och hon välkomnar fler föreningar till sommarens trygghetsvandringar. Bild: Privat/arkiv

Föreningar fortsätter trygghetsvandra: ”Fler vuxna behövs”

Även i år får Kungsbackas föreningar bidrag från kommunen för att trygghetsvandra under sommarkvällarna. Detta för att minska oro i tider då många ungdomar är hemma. — Fler närvarande vuxna behövs, säger Maria Frykstedt, brottsförebyggande samordnare i Kungsbacka kommun.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeMölndal|

Under förra sommaren startades en satsning av Kungsbacka kommun i hopp om att göra sommarkvällarna tryggare. Som en effekt av coronapandemin är kommunen rädd att det ska bli mer barn och ungdomar utomhus på kvällarna, och på så sätt bidra till en stökig miljö.

— Vi riggar även denna sommar för att fler barn och unga kommer att röra sig ute på grund av pandemin, och då behövs även fler närvarande vuxna i förebyggande syfte, säger Maria Frykstedt i ett pressmeddelande.

Ekonomiskt stöd till kommunens föreningar

Förutom en tryggare miljö har kommunen som syfte att detta även ska bidra till ett ökat ekonomiskt stöd för föreningar, som då får ta del av bidraget för att trygghetsvandra.

— Föreningarna är ofta vana att möta ungdomar och vi ser dem som en stor resurs. I år ska föreningarna dessutom vandra i sitt närområde som de känner till extra bra och därför kan de bidra med lokalkännedom, säger Frykstedt i pressmeddelandet.

Förra året deltog både idrottsföreningar, politiska partier och andra ideella organisationer i satsningen, som framför allt genomfördes under helgkvällar och nätter. Trygghetsvandringarna arrangeras via förvaltningen för kultur och fritid och sker som ett komplement till de olika nattvandrargrupper som redan är igång. I år hålls föreningarnas trygghetsvandringar från den 11 juni och fram till slutet av augusti.

LÄS MER:Nattvandrare nysatsar i Frillesås: ”Sneglade på Åsa”

ANNONS