Folkfest på Norra torg när Glennartz gör comeback

Under torsdagskvällen gjorde Onsalabandet Glennartz comeback efter fem år. Stämningen var på topp på Norra torg när det bjöds på efterlängtad livemusik.
– Känslan är som vinsten 3-0 under VM 2018, säger Alexander Enberg.

ANNONS
LocationKungsbacka||

Torsdagen bjöd på en vacker och varm sommarkväll. Och det absolut viktigaste, livemusik. Inte från vilka som helst utan det var Glennartz, livebandet från Onsala, som bjöd på show. Glennartz har bland annat har varit med i Dansbandskampen och dansbandsveckan i Malung. Det var fem år sedan de spelade sist.

– Det är roligt att kunna dra igång igen. Jag tror aldrig Glennartz kommer att dö men man kommer inte satsa på det som förr. Men det är superroligt att vara igång igen, säger sångaren Markus Lindqvist.

LÄS MER:Nu står ölen och jäser på mikrobryggeriet i Åsa

”Svinroligt att få köra ett gig igen”

Tre av originalmedlemmarna spelade tillsammans under kvällen, Markus Lindqvist Christopher Janebrink och Jesper Nilsson. Två nykomlingar Pontus Svensson som annars spelar i ”The Johns” som spelar mycket i Kungsbacka och Oskar Kjelström.

ANNONS

– Det låter bättre än någonsin. Det är svinroligt att få köra ett gig igen alltså. Det är kul att höra publiken igen, det är fantastiskt. Publikjubel, det är som musik, säger Markus Lindqvist.

– Det är nio månader jag spelade annars, det är superroligt att få köra igen, säger Pontus Svensson.

LÄS MER:Baren har anlänt till Norra Torg

”Vi har följt dom väldigt länge”

Bandet spelar mest coverlåtar och under kvällen kunde man höra allt ifrån Tommy Körbergs ”Stad i ljus” till Håkan Hellströms ”Känn ingen sorg för mig i Göteborg”. Det märkte satt det varit efterlängtat.

– Stämningen är hur fin som helst. Det är jättekul att de har dragit igång igen, vi har följt dom väldigt länge, säger Susanne Hackwitz.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS